Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

KAYSO MECLİS TOPLANTISINDA YERLİ OTOMOBİL ÖNERİSİ

KAYSO MECLİS TOPLANTISINDA YERLİ OTOMOBİL ÖNERİSİ

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Ekonomi eski bakanı, Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş ´´AB Kırsal Kalkınma fonlarından (IPARD) Kayseri tarımının faydalanması için hükümet olarak çalışmalara devam ediyoruz. Yerl

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Ekonomi eski bakanı, Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş ´´AB Kırsal Kalkınma fonlarından (IPARD) Kayseri tarımının faydalanması için hükümet olarak çalışmalara devam ediyoruz. Yerli otomobil için de Kayseri potansiyel bir şehirdir´´ dedi.
KAYSO toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri katıldı. Ekonomide birtakım sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını açıklayan KAYSO Meclis Başkanı Özkaya, ?Enflasyonda, faiz oranlarında ve eleman konusunda son zamanlarda ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Yine sanayide 50 milyon kilovat saat ve üzeri enerji tüketen işletmelerin elektrik maliyetlerine yüzde 35´e yakın zam geldi. Bunların her biri acil çözülmesi gereken konular. Tüm bunları el birliği ile çözme gayretinde olacağız? dedi.
 KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise, 24 Haziran seçimlerinin Türk demokrasi tarihi açısından yeni bir dönemin başlangıcı olduğuna dikkat çekerek, ?Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´ne geçişle birlikte Türkiye her alanda daha hızlı ve daha kararlı adımlar atacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın başkanlığında oluşan ilk kabinenin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni dönemde Türkiye olarak yeni bir büyüme hikayesi yazmalıyız. Bunun için de yatırım ve üretim ortamını iyileştirecek yapısal reformları gerçekleştirmek, Ar-Ge, inovasyon, teknoloji odaklı üretim dönüşümünü, dijital dönüşümü, işgücü dönüşümünü ve en önemlisi eğitim dönüşümünü sağlamak zorundayız? şeklinde konuştu.
İSO ikinci 500 sıralamasında Kayseri´den 14 firmanın yer aldığını da açıklayan Başkan Büyüksimitci, firma çalışanlarını ve yetkililerini tebrik etti.
YERLİ OTOMOBİL İÇİN EN İDEAL YER KAYSERİ
Ak Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, KAYSO meclis toplantısında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Birlikte güzel işlere imza attık. Mimarsinan OSB´ye kuruluşu aşamasında Milli Emlak´tan çok uygun fiyata 2 milyon metrekarelik bir arazi aldık, Kayseri OSB´nin üç kat büyüklüğe ulaşmasına ciddi katkılar verdik. OSB´lerde emlak vergisinin kaldırılması konusunda bizzat imzam var. İhracatta sıçrama yapabilmek için Kayseri sanayisinde bir dönüşüm gerekiyor. Sanayicilerin markaya verilen teşviklerden ve AB Hibe fonlarından yararlanması, aynı zamanda  AB Kırsal Kalkınma fonlarından Kayseri tarımının faydalanması için hükümet olarak çalışmalara devam ediyoruz. Yerli otomobil için de Kayseri potansiyel bir şehirdir. Dünya devlerinin pek çoğu Detroit gibi, Manheim, Stutgart gibi limana yakın olmayan yerlerde konuşlanmış. Neden Kayseri Detroit, Stutgart olmasın" ifadelerini kullandı.