Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

KAYSO ÜYELERİNE İSTİHDAM ODAKLI FAALİYETLERLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILDI

KAYSO ÜYELERİNE İSTİHDAM ODAKLI  FAALİYETLERLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILDI

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), üyelerine Kayseri'de yürütülecek olan istihdam odaklı faaliyetlerin işverenlere sağlayacağı destek ve fırsatları tanıtmak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), üyelerine Kayseri'de yürütülecek olan istihdam odaklı faaliyetlerin işverenlere sağlayacağı destek ve fırsatları tanıtmak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.
KAYSO konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, UNDP, İŞKUR, United Works ve İl Göç İdaresi yetkilileri tarafından bilgilendirmede bulunuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sarıalp, Türk ve yabancı uyruklu çalışanların istihdamı için sağlanan çok sayıda teşvik ve destek olduğunu hatırlatarak, "Firmalarımız zaman zaman doğru bilgi kaynağına erişemediklerini, uygulamada yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan sorunlar yaşadıklarını ifade ediyorlar. Bu nedenlerle sunulan desteklerden yeteri kadar fayda sağlanamadığı yönünde geri dönüşler alıyoruz. Bugün gerçekleştireceğimiz toplantıda da İŞKUR, United Works ve İl Göç İdaresi temsilcilerimizin sunumları ile bu alanda işverenlerimizin faydalanabileceği programlar ve destekler hakkında detaylı bilgiler alacağız" dedi.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP Projeler Koordinatörü Kısmet Deniz Çiftçi Aslan ise, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı olarak 50 yılı aşkın süredir tüm kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, STK’lar ve üniversiteler başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yaptıklarını belirterek, Türkiye’nin kalkınmasını desteklemek amaçlı politika ve projeler yürüttüklerini söyledi.

Ardından, İŞKUR Şube Müdürü Sıddıka Pınar geçici koruma altındaki yabancıların çalıştırılması, United Work Genel Müdürü Enis Kösem istihdam eşleştirme faaliyetleri ve İl Göç Uzmanı Eyüp Yaşar ise yabancıların yasal statüleri, hak ve hizmetlere erişimleri ve uyum süreçleri hakkında detaylı sunum yaptı.  Soru cevap kısmının ardından toplantı sona erdi.