Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

KAYSO´DA ?İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ´ BAŞLIKLI MECLİS TOPLANTISI

KAYSO´DA ?İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ´ BAŞLIKLI MECLİS TOPLANTISI

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ´İstihdam seferberliği 2019´ ana gündemi ile meclis toplantısını yapıtı.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ´İstihdam seferberliği 2019´ ana gündemi ile meclis toplantısını yapıtı. Toplantıda konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi,  Kayseri sanayicilerin istihdam seferberliğine katkı sunduğunu söyledi.

KAYSO meclis toplantısına İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi, disiplin kurulu ve yüksek istişare kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, "Artık Türkiye´nin gündeminin ekonomi olması lazım. Aksayan yönlerimizin gündeme alınarak, sorunu yaşayan taraflarla istişare halinde çözün önerilerini aramamız lazım. Önümüzdeki dönemin ülkemizin yüksek kalkınma hızına erişeceği ve birçok sorunumuzun da ortadan kalkacağı bir dönem olmasını diliyorum" dedi.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, seçimlerin Kayseri´ye ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Büyüksimitçi, şöyle konuştu: "Bildiğiniz üzere 21 Ocak´taki TOBB Türkiye Ekonomi Şurası´nda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulunmuştu. Cumhurbaşkanımızın bu çağrısının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde Odalar ve Borsalar olarak, 81 il ve 160 ilçede bu seferberliğe sahip çıktık. İŞKUR İl Müdürümüz ve SGK İl Müdürümüz de bu işe bizimle birlikte sahip çıktı. Teşvik kapsamında açıklanan desteklerin iyi anlaşılması önemli. Bunlar hakikaten tarihi destekler. Devlet bu kadar dışarıdan gelen etkilere rağmen, ekonomik olarak bir yapı oluşturmaya çalışırken iş dünyasının bu talebini geri çevirmedi ve tarihi destekler verdi. İş dünyası da rakamlar itibariyle buna duyarsız kalmadığını, ellerinden gelen istihdamı yaptığını görüyoruz. Ben buradan tüm işverenlerimize bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin bu tarihi desteklerden faydalanın, istihdam kampanyasına katılın."

Savunma sanayisinde yapacakları çok iş olduğuna dikkat çeken Başkan Büyüksimitci şunları söyledi: "Savunma Sanayisinde ´Kayseri´nin potansiyeli yoktur´ gibi cümlelere itibar etmeyin. Yapılacak olan anlaşmalar gizliliğe dayandığı için hiçbir firmamız çıkıp ´Bu işi yapıyorum´ diyemez. Savunma Sanayisi konusunda Kayseri´de ciddi bir potansiyel var. Bu potansiyeli biz daha iyi değerlendirmek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımıza da devam edeceğiz."

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş ise istihdam seferberliği kapsamında yapılan çalışmalar ve teşviklerin detayların hakkında sunum yaptı.