Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

KAZANCILAR ÇARŞISI PROJESİ , KTO’DA TANITILDI

KAZANCILAR ÇARŞISI PROJESİ , KTO’DA TANITILDI

Kayseri'de tarihi Kazancılar Çarşısı için hazırlanan tadilat ve yenileme projesi, Kayseri Ticaret Odasında (KTO) tanıtıldı.

 Kayseri'de tarihi Kazancılar Çarşısı için hazırlanan tadilat ve yenileme projesi, Kayseri Ticaret Odasında (KTO) tanıtıldı.
Tadilat ve yenileme projesi hazırlanan tarihi Kazancılar Çarşısı modern bir görünüme kavuşacak. Tadilat ve yenileme projesinin tanıtımı KTO toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Adnan İncetoprak ve Kazancılar Çarşısı esnafı katıldı. Toplantıda konuşan KTO Başkanı Ömer Gülsoy,  Kazancılar Çarşısının önemine vurgu yaparak, "Tarihi Kapalı Çarşının hemen yanında yer alan çarşımız, kuyumcuların, döviz bürolarının ve bankaların bulunduğu finans merkezimiz. Hayata geçirilecek olan yeni projeyle çevresi ile bütünleşen bir yapıya kavuşacak. Kayseri Kültür Yolu Projesi'ne de uyumlu hale getirilecek. Kazancılar Çarşısının dükkanları küçük ama ekonomi açısından büyük işlemler yapılıyor. Kayseri'de kuyumcularımızın ağırlıkta olduğu çarşımızda ziyaretçi sayısının artırılması için değişim şart. Buradaki amaç çarşımızın güzelleşmesidir. Paralel ama aynı konsept olacak. Bu görselliği yakabilmemiz için uyum içerisinde bir ahengin olması lazım. Bu sebeple tek tip olmasıyla birlikte kalitesi artacaktır. Hafta sonları dahi vatandaşlarımızın gezip görmek istediği, alışveriş yapmak istediği mekan haline gelecektir" dedi.