Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KCETAŞ 90 YAŞINDA

KCETAŞ 90 YAŞINDA

Bakanlarımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Sayın Mehmet Özhaseki programlarının devamında, 90. Yılını kutlayan Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş. (KCETAŞ) nin düzenlediği etkinliğe katıldı.

 

 
Bakanlarımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Sayın Mehmet Özhaseki programlarının devamında, 90. Yılını kutlayan Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş. (KCETAŞ) nin düzenlediği etkinliğe katıldı.
 
Özel bir otelde gerçekleştirilen etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.
 
Programın açılışında konuşan Bakan Sayın Kılıç, Kayseri´de kendilerini evlerinde hissettiklerini ifade ederek, misafirperverliklerinden dolayı Başta Sayın Bakan Özhaseki´ye ve tüm Kayserililere teşekkür etti.
 
Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A. Ş.´nin Türkiye´nin ilk özel enerji dağıtım şirketi olması gerçekten önemli olduğunu vurgulayan Bakan Sayın Kılıç, şirketin 90 yılını kutlayarak sözlerine şöyle devam etti:
 
?Bizim sürekli olarak dile getirdiğimiz ekonominin çarklarının özel sektörler tarafından tutulması gerektiğidir. Kayseri´de özel sektörün gelişimiyle alakalı herhangi bir eksiklik söz konusu değil. Bugün gençlerimizle bir araya geldiğimde sürekli devlette bir iş bulma talebinin olduğunu görüyoruz. Halbuki dünyadaki birçok teknolojinin özel sektör ile öne çıktığını görürsünüz?
Bakan Sayın Özhaseki yaptığı konuşmada, 17 yıl yönetim kurulu başkanlığı yaptığı bir şirketin 90´ıncı yılında dostlarıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, Kayseri Elektrik Civarı Elektrik Türk A.Ş´nin 90. yılı kutladı.
 
Ülkemizin enerji konularına değinen Bakan Sayın Özhaseki, sözlerine şu şekilde devam etti:
 
?Nükleerde bir kavga var. Türkiye´de herkes nükleere karşı. Neden kardeşim? Özellikle muhalefet karşı. Zararlıymış. Diğer ülkelerde bu nükleer kullanılıyor. Türkiye´de nükleer tesis istemiyorlar (iyi tamam yapmayalım) O zaman kömür var. Çet raporunu vermiyorlar. Polonya´da elektriğin yüzde 84´ü kömürden elde ediliyor. İyi ondanda vazgeçelim. Güneş panelinde ise (20 metrekare araziyi mahvediyorsunuz) diyorlar. Rüzgar gülleri var. Oda kuş yollarını bozarmış. Ondan da vazgeçiyoruz. Geriye iki yol kalıyor ya hiç elektrik kullanmayacağız ya da dışa bağımlı olacağız. Bu coğrafyada dışa bağımlı olmanın neler getireceğini herkes bilir. O zaman tek şey kalıyor kim bağırırsa bağırsın bildiğini yapacaksın?
 
Vali Kamçı ise, ülkemizin enerjiye yönelik planlarının, özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması ve bu kaynakların kullanımını sağlayan teknolojilerin geliştirilmesi yönünde olduğunu ifade ederek, ?Bu kapsamda İlimizde elektrik üretimi, 12 Hidroelektrik enerji, 4 doğalgaz termik santrali, 5 rüzgar enerjisi, 1 biyogaz olmak üzere toplam 22 adet lisanslı elektrik üretim santrali ile gerçekleştirilmektedir.? dedi.
 
Konuşmaların ardından, Kayseri Elektrik Civarı Elektrik Türk A.Ş´nin 90. Yılı anısına 90. Yıl pastası kesildi.
 
Programın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç ilimizden ayrıldı.