Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

KESK VE KAMU-SEN BODRO YAKTI

KESK VE KAMU-SEN BODRO YAKTI

Kayseri`de KESK ve Türkiye Kamu- Sen üyeleri, hükümetin verdiği yüzde 3 zamma tepki göstererek, bordrolarını yaktı.

Kayseri`de Kesk ve Türkiye Kamu- Sen üyeleri, hükümetin verdiği yüzde 3 zamma tepki göstererek, bordrolarını yaktı.

Cumhuriyet Meydan`ında ilk bordro eylemini Türkiye Kamu-Sen üyeleri yaptı. Eyleme Kesküyeleri de destek verdi. Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi Fikret Özcan yaptığı konuşmada, memurların haklarının masa başında gasp edildiğini, sorunlarının yok sayıldığını söyledi. Özcan, "2 milyon 600 bin memur, 1 milyon 900 bin emekli adeta pazarlanmıştır. Basiretsiz, hesap bilmez, hak gözetmez, mücadele etmekten aciz, memurun yerine sahibinin sesi olanların imzaladığı toplu sözleşme, memur ve emeklilerin tam 730 gününü çalmıştır" dedi.

Bir ailenin zorunlu harcamaları geçen yıl 403 lira artmışken, 123 lira zamma evet diyen Memur- Sen`e tepki gösteren Fikret Özcan, "Milli iradeye saygı kisvesi altında, milletin kaynaklarını sömürenlere yardım ve yataklık eden ama memurun iradesini yerle bir edenler, sendikacıyım diyemezler. Bunlar olsa olsa yancı, yalancı olurlar. Milyonlarca vatandaşın hakkını çalıp, çırpıp iç edenler, çalışmadan zengin olma hevesiyle, memurların alın terini gasp edenler, mevki, makam ve siyasi çıkarları uğruna kamu görevlilerini masada satanlar, şu soğuk günlerde evinde battaniye ile ısınmaya çalışanların, ellerini otomobil egzozlarında ısıtanların, soğuktan donan bebeklerin ahını aldılar" dedi.

Kesk ÜYELERİ DE BORDRO YAKTI

Türkiye Kamu-Sen üyelerinin ardından bu kez de Kesk`e bağlı sendikalar bordro yakma eylemi gerçekleştirdi. Kamu-Sen üyelerinin de destek verdiği Kesk`in eyleminde basın açıklamasını Dönem Sözcüsü Orhan Karakaya okudu.

Karakaya, "Bu bordrolarımız aynı zamanda hükümetin yandaşı nitelediğimiz konfederasyon Memur-Sen`in imzaladığı satış sözleşmesinin net belgesidir, kanıtıdır. Onların aldatıcı hesaplamalarının açığa çıktığı, gerçeğin yüzlerine çarptığı ibret ve utanç vesikalarıdır. Kamu emekçileri olarak sadaka değil, yüzde 3`lük zam değil, emeğimizin karşılığını istiyoruz. İnsanca yaşamaya yetecek zam istiyoruz" dedi.

Evlere gelen doğalgaz, elektrik faturalarının ortada olduğunu, sofralarda yenip, içilenin belli olduğunu ve emekçilerin her istediklerini alamadığını ifade eden Karakaya, "Böyle gerçekler yaşanırken, elektriğe, doğalgaza yüzde 10 zam yapılırken, hükümetin resmi enflasyonu yüzde 9 olmuşken, yeni yılla birlikte iğneden ipliğe her şey zamlanmışken biz emekçilere yüzde 3 maaş zammı verilmesinin neresinde adalet vardır, vicdan vardır?" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından Karakaya ve diğer sendika üyeleri ellerindeki maaş bordrolarını yaktı