Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

KİLCİ:YAPILAN HAKSIZLIĞA İSYAN EDİYORUM

KİLCİ:YAPILAN HAKSIZLIĞA İSYAN EDİYORUM

MHP´li Kilci: Yapılan haksızlığa isyan ediyorum MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, Bugün TV, Kanaltürk, Millet ve Bugün gazetelerine polisin girmesini ve yönetimlerine kayyum atanmasını eleştirdi.

 

 

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHPKayseriMilletvekili Hasan Ali Kilci, Bugün TV, Kanaltürk, Millet ve Bugün gazetelerine polisin girmesini ve yönetimlerine kayyum atanmasını eleştirdi. Kilci, "Ben bir vatandaş olarak bu yapılan haksızlığa isyan ediyorum" dedi

MHP´li Kilci, medya mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bugün Türkiye´de siyasi olarak bir olay yaşanıyor. Bugün TV ve Kanaltürk´ün yayınlarının karartılması, tarihe kara bir leke olarak geçecektir. Cumhuriyet tarihinde darbe dönemlerinde bile yapılmamış bu utanç verici bu uygulama, tamamen siyasi bir linçin sonucudur. Anayasa´nın 30´uncu maddesi gayet açıktır ve tartışmaya meydan bırakmamaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi´nin ´çıraklık, ´kalfalık´ ve ´ustalık´ safsatasına, ´kayyumculuk´ ve ´karartmacılık´ sıfatlarını da eklemiş olması, çok düşündürücüdür. Bunların, toplumumuz tarafından kabul edilmemesi gerekir" ifadelerini kullandı.


"Bu siyasi bir linçtir. Bu olay, Türkiye´de herkesin başına gelebilir. ´Eğer bizden değilseniz, sizin yaşam hakkınız yok´ denilmektedir. Basın hürdür, hür olmalıdır, insanlara doğru haberi ulaştırmalıdır. Siyasi olaydan dolayı, böyle 2 televizyonla, 3 gazete ve bir radyonun kayyumlar tarafından yönetiliyor olması ve onların karartılması gerçekten düşündürücüdür. Bu kendinden olmayanların, diğer basın yayın organlarını kastederek söylüyorum, onların da her an başlarına gelebilir. Türkiye bu olmamalıdır. Özgürlükler ülkesi olmalıdır Türkiye. Herkes düşündüğünü çok rahat bir şekilde söyleyebilmelidir. Bölücü ve yıkıcı unsurların dışında çok rahat bir biçimde haber alma hürriyetinin devam etmesi gerekir. Ama maalesefTürkiye´de son yıllarda gördüğümüz diktatörlerin neler yapabileceğinin çok açık örneklerinden, göstergelerinden biri de budur. Halkımızın bunlara da çok dikkat etmesi ve haykırması, ses vermesi lazım. Ben buradan bir vatandaş olarak bu yapılan haksızlığa isyan ediyorum."Kendisinin kayyumu çok iyi bildiğini, geçmişte kayyumla çalıştığını vurgulayan Kilci, şunları kaydetti: