Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

KILIÇDAROĞLU´NA YAPILAN SALDIRIYA TEPKİ

KILIÇDAROĞLU´NA YAPILAN SALDIRIYA TEPKİ

Artvin Şavşat´ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun konvoyuna PKK´lı teröristlerin düzenlediği silahlı saldırıya tepki gösteren CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, "CHP´nin dik duruşu nifak tohumlarını rahatsız etmiştir ve bu nedenle CHP´Yİ sus

Artvin Şavşat´ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun konvoyuna PKK´lı teröristlerin düzenlediği silahlı saldırıya tepki gösteren CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, "CHP´nin dik duruşu nifak tohumlarını rahatsız etmiştir ve bu nedenle CHP´Yİ susturmak için ellerinden gelen bütün hainlikleri yapmaktadırlar. En sonda Genel Başkanımıza suikast düzenlenmiştir" dedi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise "Amaçları her türlü teröre karşı dik duran CHP´yi korkutmak, yıldırmak, ama başaramayacaklar" diye konuştu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl teşkilatları CHP konvoyuna yapılan saldırıya tepki gösterdi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık´ın yanı sıra il ve ilçe başkanları ile partililer, il binasında bir araya geldi. CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, konuşmasına öncelikle CHP konvoyuna yönelik saldırıda şehit düşen Er Fatih Çaybaşı ile bugün yine hain bir saldırı ile Cizre´de sehit düşen güvenlik güçlerine Allah´tan rahmet, ailelerine baş sağlığı dileyerek başladı. CHP´nin adı ne olursa olsun teröre karşı olduğunu ve vatanın bölünmez bütünlüğüne, birlik ve beraberliğe yapılan tüm saldırılar karşısında da dik durduğunu dile getiren Keskin, "Bu durum nifak tohumlarını rahatsız etmiştir. ve bu alçaklar CHP´yi susturmak için ellerinden gelen bütün hainlikleri yapmaktadır. En son olarak genel başkanımıza suikast düzenlenmiştir. Genel başkanımız bu hainlere, emperyalistlere ve onların uşaklarına en güzel yanıtı vermiştir. ´Bir canım var o da bu vatana feda olsun´ demiştir. Evet, bir canımız var, o da bu vatana feda olsun. Dün de, tam bağımsız Türkiye dedik, bugünde Tam bağımsız Türkiye diyoruz, yarında diyeceğiz. Emperyalist güçler, ülkemizde kaos oluşturmak, insanları karşı karşıya getirmeye çalışarak, üniter yapımızı bozmaya çalışmaktadırlar. İşte en son din kisvesi adı altında cemaatle bunu yapmaya çalıştılar. Bugün FETÖ olur yarın başka bir cemaat olur. Bu belaların def edilmesi için birlik olunmalıdır. Terör kader değildir. Her gün şehit haberleri, canlı bombanın nerde ve ne zaman olacağı korkusu ile yaşamayı Türkiye Cumhuriyeti´nin vatandaşları olarak hak etmiyoruz. Sorunu oluşturanlar, çözümün kaynağı olmazlar. Yapılacak en güzel davranış, acilen ortak bir hükümet oluşturmaktır" şeklinde konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da saldırıyı lanetledi. "Bizi korkutmak ve sindirmek istiyorlar ama başaramayacaklar" diyen Arık, şunları söyledi:

"CHP, Türkiye´nin birleştirici gücüdür. 15 Temmuz darbesi sonrası oluşan birlik ve bütünlüğü hazmedemeyen alçakların çirkin saldırısıdır bu. CHP olarak her zaman terör kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun, dini, etnik yapısı ne olursa olsun amasız, fakatsız kınayan, dik duran tek siyasi parti CHP´dir. İşte bunu hazmedemedikleri için CHP´ye hain saldırıda bulundular. Amaçları bizleri korkutmak, yıldırmak, bizleri eve hapsetmekti ama bu alçaklar bilmezler ki, bizim genlerimizde Kuvay-i Milliye var. Biz 7 düvele karşı duran Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk´ün yol arkadaşlarıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün askerleriyiz. Hiçbir hanin saldırı bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti için, yaşanabilecek bir Türkiye için herkesin Türkiyesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."