Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

KİMDER BAŞKANI`NDAN AÇIKLAMA

KİMDER BAŞKANI`NDAN AÇIKLAMA

Fransa'da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından Fransa mizah Dergisi Charlie Hebdo dergisinin yeni sayısında yine Hz. Muhammed (S.A.V)'in karikatürüne yer vermesine sessiz kalmayan Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Avukat Seyit Hal

Fransa'da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından Fransa mizah Dergisi Charlie Hebdo dergisinin yeni sayısında yine Hz. Muhammed (S.A.V)'in karikatürüne yer vermesine sessiz kalmayan Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Avukat Seyit Halil Yüzgeç konuyla ilgili olarak “Basın özgürlüğü Türkiye'de batsın özgürlüğü olarak anlaşılamaz” dedi.
Avukat Seyit Halil Yüzgeç “Fransa merkezli Charlie Hebdo Dergisi'nin 2012 yılında Peygamber efendimiz hakkında çıkarttığı hakaret ve nefret içeren karikatür üzerine yaşanan baskın ve ölüm olaylarının ardından aynı dergi olay sonrası çıkardığı ilk dergi kapağında yeniden Peygamber efendimizin yer alacak olması ve ben ‘Charlie'yim', ‘her şey affedildi' şeklinde ifadelere yer verilmesi ile İslam dinine olan nefret ve hakaretlerine kaldıkları yerden devam ediyorlar” şeklinde konuştu.
"Kutsal değerlerimize hakaret eden ve Müslümanlara karşı nefret suçu işleyen Charlie Hebdo adlı paçavranın Türkiye ortaklığını ise malum gazete yapmıştır” diyen Seyit Halil Yüzgeç şunları söyledi:
” Bu malum gazetenin iki yazarı İslam dünyasının büyük tepkisini toplayan çizimi köşesinde yayınlamak suretiyle büyük bir provokasyona imza atmışlardır. Kendilerine saldırılması için tahrik edici ve Müslümanların değerlilerine saldırarak Avrupa'da baş gösteren İslamfobi içerisine Türkiye'yi dahil etme çabası içindeler”.
Bazı gazetelerin basın özgürlüğü kılıfı adı altında Türkiye'yi karıştırma çabaları olduğunu söyleyen Yüzgeç şu ifadeleri kullandı:
“Basın özgürlüğü Türkiye batsın özgürlüğü olarak anlaşılamaz, anlaşılmamalıdır. Tüm bu tahriklere karşı, daha dürüst, daha nizami, daha ahlaklı olma ve ahlaki ve dindar bir gençlik yetiştirme idealimizden taviz vermeyeceğiz. Biz hukuk yoluyla hakkımızı arayacağız, Peygamberimize hakarete gerekli cezanın verileceğine ve ilgili yayınların durdurulacağına inancımız tamdır”.