Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

´KİMSE SARIOĞLAN´I VE HALKI BÖYLE CEZALANDIRAMAZ´

´KİMSE SARIOĞLAN´I VE HALKI BÖYLE CEZALANDIRAMAZ´

Halkın ´Bu kadroyu da vermesinler, istemiyoruz´ önerisini görüşen belediye Meclisi de ´10 kişilik İŞKUR personelini´ çalıştırmama kararı aldı...

 

 

Halkın ´Bu kadroyu da vermesinler, istemiyoruz´ önerisini görüşen belediye Meclisi de ´10 kişilik İŞKUR personelini´ çalıştırmama kararı aldı...

 

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından belediyelere ve kamu kurumlarına ´toplum yararına çalışma programı´ çerçevesinde destek amacıyla çalışacak işsizlere yönelik istihdam kadrosundan, Kayseri´deki ilçe belediyelerine 40 ile 150 arasında personel tahsis edilirken, Sarıoğlan Belediyesine sadece 10 kişilik kadro verilmesine halk ve belediye meclisi sert tepki gösterdi. Halkın ´Bu kadroyu da vermesinler, istemiyoruz´ önerisini görüşen belediye Meclisi de ´10 kişilik İŞKUR personelini´ çalıştırmama kararı aldı. Sarıoğlan halkı ve belediye meclisi ´Hiç kimse, Sarıoğlan´ı ve halkı böyle acımasızca cezalandıramaz. Cezalandıranlar, buna alkış tutanlar ve bu ortamı yaratanlar er geç Allah´ın ve halkın tokadını yiyecektir´ dedi.

Bir süre önce, bu yıl İŞKUR kadrosundan belediye ve kamu kurumlarında çalıştırılacak personel kadroları açıklandı. Bu açıklama ile Sarıoğlan´a İŞKUR´dan 10 kadro verilirken, Kayseri´nin merkez dışındaki AK Partili diğer ilçeleri Bünyan´a 100, Yahyalı´ya 60, Tomarza´ya 70, Akkışla´ya 60, Develi´ye 80, Felahiye´ye 50, Yeşilhisar´a 70, Hacılar´a 40, İncesu´ya 50, muhalif olan Pınarbaşı´na 40, Sarız´a 30 kadro verildi.

Buna sert tepki gösteren Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız bir kez daha ´Şimdi beni mi cezalandırdınız yoksa Sarıoğlan halkını mı? Hangi yüzle şimdi gelipte halktan destek isteyeceksiniz? Hiç kimse zor durumdaki bir belediyeyi ve kendi imkanları ile ayakta durmaya çalışan ilçeyi böyle cezalandıramaz´ dedi.

Bu konunun gündeme gelmesinden sonra tepkilerini BİMER, CİMER, belediyeyi ve ilgili kişi ve kurumları arayarak tepki gösteren Sarıoğlan halkı, başkan Ali Osman Yıldız´a ´İŞKUR´un bu 10 kişilik kadrosunu da almayın, çalıştırmayın, istemiyoruz´ diyerek öneri de bulundu. Halkın bu önerisi Sarıoğlan Belediye Meclisinin son toplantısında gündeme geldi. Belediye Meclisi üyeleri de halkın bu talebine olumlu karşılık vererek ´İŞKUR´un bu göstermelik kadrosunu istemiyoruz´ kararı aldı.

Belediye Meclisi üyeleri ortak yaptıkları açıklamada şunları söyledi.

"İŞKUR, Kayseri´deki diğer ilçe belediyelerine 40 ile 150 arasında kadro verirken, Sarıoğlan´a göstermelik 10 kişi tahsis etmesi gülünçtür, ayıptır, vicdansızlıktır. Bunu hangi kritere göre yapmıştır. Üstelik diğer belediyelerin bir çok gelir kaynağı ve desteği varken, Sarıoğlan´ın böyle cezalandırması hangi adalete sığar. 30 Mart´tan b güne  Kayseri´de sadece Sarıoğlan Belediyesine yönelik yalan, iftira, kışkırtma, dedikodu kampanyaları yapılmış, soruşturmalarla hizmet engellenmeye çalışılmıştır. Burada zarar gören Sarıoğlan olmuştur. Bu kadronun artırılması,  ilçeye daha iyi hizmet verilmesi için hayırlı bir hizmet olacaktı. Şimdi bu ortamı hazırlayanlar yaptıklarının ayıbını, utancını nasıl taşıyacak ve temizleyecekler? Sarıoğlan´ın kalkınması için bugünden itibaren herkes elini taşın altına koymalı. Sarıoğlan için kenetlenmeli. Gerekirse Sarıoğlan´ı cezalandıranlara karşı da dik duruşu göstermelidir. Kendilerine destek için gelenleri de nasıl cezalandırılır göstermelidir. Sarıoğlan ve mahallelerinde yaşayanları kimse böyle cezalandıramaz."