Bugün, 19 Mart 2024 Salı

KİMYASAL VE PLASTİK ÜRÜNLERİ KOMİTELERİNİN SORUNLARI KONUŞULDU

KİMYASAL VE PLASTİK ÜRÜNLERİ KOMİTELERİNİN SORUNLARI KONUŞULDU

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ile Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından, kimyasal ve plastik ürünleri sektöründe faaliyet gösteren üyelere yönelik istişare toplantısı yapıldı.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ile Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından, kimyasal ve plastik ürünleri sektöründe faaliyet gösteren üyelere yönelik istişare toplantısı yapıldı.
Toplantıya Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay,  AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş ile İsmail Emrah Karayel, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, KTO Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ile her iki odanın da ilgili meslek komite üyeleri katıldı.  
Kayseri Ticaret Odası´nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Ömer Gülsoy, kimyasal ve plastik ürünleri sektör temsilcilerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini ilk ağızdan Ticaret Bakan Yardımcısı´na iletecek olmalarının çok önemli olduğunu, bu tür toplantıları arttırarak devam ettireceklerini ifade etti.
Başkan Gülsoy, "Bakan Yardımcımız ve Kayseri Milletvekillerimizin katılımıyla düzenlenen bu toplantıda, Ocak 2019 itibariyle başlayan Ücretli Plastik Alışveriş Poşet Uygulamasının değerlendirmesini yaparak, Kimyasal ve Plastik ürünleri sektöründe iştigal eden arkadaşlarımızın bu konudaki sorun ve çözüm önerilerini ilk ağızdan dinleyeceğiz. Sektördeki kardeşlerimizin çevre duyarlılığı ve korunması konusundaki hassasiyetlerini biliyoruz. Getirilen uygulamanın ilgili sektörü olumsuz etkilememesi adına elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. 
KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi de, çevreyi koruma esaslı çıkarılan uygulamanın tüketiciyi ve üreticiyi koruyarak geliştirileceğine inandıklarını ifade ederek, ?Sektörde ciddi bir istihdam söz konusu. Üyelerimiz ellerinde önemli miktarda stok bulunduğunu bu konuda mağduriyetin giderilmesi gerektiğini bize ilettiler" dedi.
Sorun ve talepleri not alan Bakan Yardımcısı Turagay ise, çevre kirliliğini önlemek, daha yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek için birçok ülkede bu uygulamanın olduğunun altını çizerek, sektör temsilcilerinin özellikle hassasiyet gösterilmesini istedikleri konular ile ilgili araştırmaları yapacaklarını, alınması gereken tedbirleri de  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na ileteceklerini söyledi.