Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KIRGIZ HASTANIN TIKANAN DAMARLARI KAYSERİ'DE AÇILDI

KIRGIZ HASTANIN TIKANAN DAMARLARI KAYSERİ

KIRGIZİSTANLI şeker hastası 65 yaşındaki Khabibakhan Zakhidova`nın tıkalı 4 damarı Kayseri`deki gerçekleştirilen ameliyatla açıldı.

 

 KIRGIZİSTANLI şeker hastası 65 yaşındaki Khabibakhan Zakhidova`nın tıkalı 4 damarı Kayseri`deki gerçekleştirilen ameliyatla açıldı.

Altı aydır şiddetli göğüs ağrısı ve nefes darlığı çeken Khabibakhan Zakhidova`nın ülkesinde yapılan anjiyoda diyabet hastalığına bağlı olarak 4 damarında tıkanıklık tespit edildi. Doktorlarının yönlendirmesiyle Kırgızistan`dan Kayseri`deki özel hastaneye gelen Zakhidova, yapılan tetkikler sonrası tıkalı bulunan 4 damarı için by-pass ameliyatı yapılmasına karar verildi. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Tansel Türkoğlu, "Zakhidova diyabet hastası olduğu için damarları oldukça kireçli ve sert bir özelliğe sahipti. Bu tür vakalar cerrahi açıdan riskli ve zordur. En ufak bir aksilikte hayati risk oluşabilirdi. Ancak operasyonu başarıyla tamamladık. Operasyon sonrasında şişlik olmaması için bacağını yüksekte tutmamasını, göğsün zarar görmemesi için de iki ay boyunca uyurken sırt üstü yatmasını ve ani hareketlerden kaçınmasını önerdik. Bunun yanı sıra 1 ay boyunca dengeli beslenmeye önem vermesi gerektiğini de bildirdik" dedi.

Riskli ve zor operasyon sonrasında sağlığına kavuşan Khabibakhan Zakhidova da, "Diyabet hastalığım nedeniyle ameliyatımın riskli olduğunu öğrendiğimde bir daha sağlığıma kavuşamayacağımı düşündüm. Tansel Bey ile yaptığımız görüşme sonrasında yeniden sağlığıma kavuşacağımla ilgili inancım oluşmuştu. Kalbimi onun ellerine emanet ettim. Ameliyat sonrası süreci de bu kadar rahat geçireceğimi düşünmemiştim. Beni ülkemde gibi ağırlayan ve operasyonumu başarılı bir şekilde gerçekleştiren Doç. Dr. Tansel Türkoğlu`na teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.