Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ BAŞLADI

KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ BAŞLADI

Kayseri´de geçtiğimiz ay düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı İl Koordinasyon Kurul toplantısı gereği kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibari ile başladı.

 Kayseri?de geçtiğimiz ay düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı İl Koordinasyon Kurul toplantısı gereği kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibari ile başladı.

8 Kasım´da düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı İl Koordinasyon Kurul toplantısında 01 Aralık ile 01 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde hava koşullarının durumuna göre ise bir ay öncesi ve bir ay sonrasına kadar bu sürenin arttırılabileceğine dair ticari maksatlı yük ve yolcu taşıyan araçlarda kullanımının zorunlu kılınması nedeniyle, kış lastiği denetiminin yapılarak, kış lastiği olmayan araçlara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 65/a maddesi gereğince işlem yapılması kararları uygulanmaya başladı. Kayseri´de ticari amaçlı yük ve yolcu taşıyan araçlarda kullanımının zorunlu kılınması nedeniyle polis ekipleri kış lastiği denetimleri yapacak.