Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI ÇOLAKBAYRAKDAR ?HEPİNİZ BİRER KAHRAMANSINIZ?

KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI  ÇOLAKBAYRAKDAR  ?HEPİNİZ BİRER KAHRAMANSINIZ?

  15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde 81 ilde olduğu gibi Kayseri´de de 7´den 70´e herkes ellerinde Türk Bayrakları ile meydanlara çıkarak, milli iradeye nasil sahip çıktığını bir kez daha tüm dünyaya gösterdi.

 

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde 81 ilde olduğu gibi Kayseri´de de 7´den 70´e herkes ellerinde Türk Bayrakları ile meydanlara çıkarak, milli iradeye nasil sahip çıktığını bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Ailesiyle beraber Meydandaki yerini alan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ?15 Temmuz da istiklaline ve istikbaline sahip çıkmak için sokaklara çıkan, ülkemize pranga vurmak isteyenlerin karşısına dikilen;  ey Türk halkı, ey Kayserili hemşehrilerim; hepiniz birer kahramansınız? ifadelerini kullandı.

Kayseri´de 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik programı kapsamında düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet Meydanı hınca hınç doldu. Cumhuriyet Meydanı´nda demokrasi ve milli irade için nöbet tutan Başkan Çolakbayrakdar, eşi Fatma Çolakbayrakdar ve çocuklarıyla birlikte, vatandaşlarla yakından ilgilendi. 7´den 70´e her kesimden vatandaşın sevgisiyle karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar,  kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları geri çevirmedi.

Kayseri Kocasinan Belediyesi ve Refika Küçükçalık Ortaokulu öğrencileri iş birliğiyle 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla hazırlanan ?Bizim Türkümüz´ isimli klip, dev ekranlara yansıtıldı. Ardından Başkomutan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın halka hitabı ekranlardan pür dikkat takip edildikten sonra Kayseri protokolü sahneye çıkarak vatanseverleri selamladı. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşların coşkusu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´ın konuşmasıyla tırmandı. Başkan Çolakbayrakdar´ın konuşmasıyla coşkusu artan Kayseri halkı, sık sık tekbir getirdi.

?15 Temmuz´u unutmadık, unutturmayacağız? diyerek sözlerine başlayan Başkan Çolakbayrakdar, ?Bundan bir yıl önce 15 Temmuz Cuma günü akşamı, devletimize ve milletimize karşı hainler tarafından ağır bir darbe vurulmak istendi. Türkiye´de ilk defa bir darbe girişimi, seçilmiş Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine halk tarafından püskürtülmüştür. Halkımız o gece büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir. Milletimiz sokaklara, meydanlara çıkarak hain Fetö terör örgütünün yapmak istediği darbeyi hep beraber engelledik. İstiklaline sahip çıkmak isteyen insanların meydanlara çıkma, darbeye karşı koyma, isteğini engelleme gayretlerine rağmen Edirne´den Kars´a, Sinop´dan Hatay´a bütün Türkiye istiklaline sahip çıktı? ifadelerini kullandı.

Nöbete katılan vatandaşlara teşekkür eden Başkan Çolakbayrakdar, ?15 Temmuz da istiklaline ve istikbaline sahip çıkmak için sokaklara çıkan, ülkemize pranga vurmak isteyenlerin karşısına dikilen;  ey Türk halkı, ey Kayserili hemşehrilerim; hepiniz birer kahramansınız. Türk Milleti tek vücut olarak canı pahasına Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve minarelerden okunan sela sesleri ile sokaklara çıkarak, hep bir ağızdan tek ses olarak; ?Bu vatan bizim, bu devlet bizim, bu bayrak bizim, bu ezan bizim diyerek? haykırdı. İstiklal Marşı ?Korkma´ diye başlayan bir milletin evlatlarını ne tank, ne tüfek, nede uçaklar korkutamazdı. Göğüslerinde iman çıplak elleri ile hain fetöcülerin ellerindeki ölüm kusan silahların üzerine atladı. Bin yıldır bu toprakları bizlere vatan yapan aziz milletimiz, Malazgirt´te, Çanakkale´de, Sakarya´da ve Dumlupınar´da kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile düşmana nasıl dur demiş ise o gecede aynı ruh hali ve duygu seli ile düşmanlara, vatan hainlerine dur demiştir. ?Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış?  Şaşarım? dizeleri o gece bir kez daha hayat buldu. 15 Temmuz gecesi düşman işgaline karşı milletin zaferle tarih yazdığı günün adı oldu? diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, meydanlarda birlik ve beraberlik mesajı verildiğini kaydederek, şunları söyledi: ?Herkes birlik beraberlik içerisinde, hep bir ağızdan, ?Söz konusu vatan ise; gerisi teferruattır´ dedi. 7´den 70´e herkes; ?Tek vatan, tek bayrak, tek devlet? için meydanlarda darbeye karşı milli iradesini ortaya koydu. Özellikle gençlerimize seslenmek istiyorum. Sevgili gençler; gelecek sizin sizler sorumluluk duygusu ile 15 Temmuz günü yapılanların ve aziz milletin destansı kahramanlıklarının canlı şahitlerisiniz. O kara günde millete yapılmak istenenleri unutmayın ve unutturmayın ki Allah vermesin bir gün gelir yeniden bu vatana, bu millete ve bu devlete kast etmek isteyen hainler çıkar ise hainlik etmelerine fırsat vermeden başlarını ezebilesiniz. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehit ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum?.

Konuşmanın ardından Başkan Çolakbayrakdar, milli irade nöbeti tutan vatandaşlara Kocasinan Belediyesi tarafından 5 ayrı noktada hazırlanan dondurma,  sandviç, çorba, su ve çeşitli yiyecek ve içecekler ikram etti. Ayrıca Kocasinan Belediyesi katkısıyla 15 Temmuz ruhunu canlı tutmayı amaçlayan videolu klip, vatandaşa cd şeklinde dağıtıldı. Kocasinan Belediyesi temizlik ekibi de modern araçlarla nöbet boyunca meydanda temizlik çalışması yaptı.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kayseri protokolü ve vatandaşlar, sabah namazını kıldıktan sonra şehitler için dua etmesiyle program noktalandı.