Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

KOCASİNAN, 12 SİLAHI EMNİYETE HİBE ETTİ

KOCASİNAN, 12 SİLAHI EMNİYETE HİBE ETTİ

KOCASİNAN Belediye Meclisi, belediyede bulunan ancak kullanılmayan 12 adet tabancanın Emniyet Genel Müdürlüğüne hibe edilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

K

KOCASİNAN Belediye Meclisi, belediyede bulunan ancak kullanılmayan 12 adet tabancanın Emniyet Genel Müdürlüğüne hibe edilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Kocasinan Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu`nun 21. maddesine istinaden Başkan Mustafa Çelik yönetiminde toplanarak gündemindeki 15 asıl, 4 ek maddeyi görüşerek karara bağladı. Kentsel dönüşüm konusunda çok yoğun ve titiz bir çalışma içinde olduklarını vurgulayan Başkan Çelik, "Adeta zamanla yarışıyoruz. Ahi Evran`daki Kentsel Dönüşüm Projesi`ni 6 ay gibi kısa bir süre içinde Bakanın imzalayacağı noktaya getirdik. Bundan da gurur duyuyoruz. Hem bürokrat arkadaşlarımın hem de meclisimizin desteğiyle böyle bir süreç yaşadık. Bugün büyük bir ihtimalle Bakanlar Kurulu imza süreci de bitecek. Bakan imzaladıktan sonra Başbakanlığa gidip Bakanlar Kurulu`nda imzaya açılması gerekiyor. Bu bölgenin tam başlangıcındaki yerde yaşayan insanların ve kamunun hakkını zayi etmeden dengeli bir çalışma yapıyoruz. Arkadaşlarımızla biraz daha titiz çalışalım ve meclis toplantılarını iyi değerlendirerek zamanı iyi kullanalım istedik" dedi.

Meclis toplantısında, Seyrani ve Alsancak Mahalleleriyle Yunus Emre Mahallesi`nde tapu kayıtlarında Sümer olarak anılan kadastro parsellerinin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edilmesi ve ilan edilen alanda uygulamaların Kocasinan Belediyesi tarafından yapılması, Büyükşehir Belediyesi`nden de yetki devri istenmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Bin 100 dükkan ve işyerinin olduğu Mobilya Kent`in, gelecek yıllarda Kayseri sanayisini ve özellikle mobilya sanayisini bir üst lige taşıyacak bir merkez olacağının altını çizen Başkan Çelik, "Esnafımız ortak ihtiyaçları için kullanılacak bir mekan yapmak istiyor. Yapılan her çalışmanın kurallara ve imara uygun olarak yapılmasını önemsiyoruz. Bu nedenle orada kuralları ön planda tutarak bütünlük sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kocasinan Belediye Meclisi, Belediye bünyesinde bulunan ve kullanılmayan 12 adet tabancanın Emniyet Genel Müdürlüğüne hibe etme talebini de oybirliğiyle kabul etti.