Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

KOCASİNAN BELEDİYESİ DOMATES FİDESİ DAĞITTI

KOCASİNAN BELEDİYESİ DOMATES FİDESİ DAĞITTI

Kocasinan Belediye binası önündeki fide dağıtımı için, önceden fiş alanlar sabah erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdu.

Kocasinan Belediye binası önündeki fide dağıtımı için, önceden fiş alanlar sabah erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdu. Kimileri çocukları ile birlikte sıraya girdi. Dağıtım sırasında, bir an önce domates fidesi almaya çalışanlar arasında, zaman zaman kısa süreli tartışmalar oldu. Yaklaşık 500 bin domates fidesi ve 2 kiloluk paketler halindeki 1 ton gübre, yaklaşık 1 saat içinde tükendi. Yapılan dağıtımın belediye olarak geleneksel hale getirildiğini belirten Kocasinan Belediye BaşkanıAhmet Çolakbayrakdar, şöyle dedi:
"Buradaki kalabalık, yapmış olduğumuz işin doğru ve isabetli, karşılığı olan bir iş olduğunu gösteriyor. Toplum merkezli işler yapmaya çalışıyoruz. ‘İnsanı yaşa ki, devlet yaşasın' felsefesiyle hareket ederek, sağlıklı toplum, sağlıklı nesil, sağlıklı yarınlar oluşturmak adına, bugün burada dağıtmış olduğumuz fideleri, tabii ki sembolik bir hareket. Ancak, bu sembolik hareketin arkasında ciddi manada değer var." 
Dağıtılan ürünlerin sağlık açısından önemine de değinen Çolakbayrakdar, doğal fideleri dağıttıklarını belirterek şöyle konuştu:
"Sağlık, toplum ve gelecek nesillerin sağlığının koruması açısından değerli bir ürün. Şimdiye kadar hep domates fidesi dağıttık. Bu yıl değişiklik yaparak, organik gübre de dağıtacağız. Herkese yetecek kadar fidemiz var. Fişlerin üzerinde yazılan dağıtım noktalarından ay sonuna kadar fidelerini temin edebilirsiniz."