Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KOCASİNAN’DA ATIK MALZEMELER GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR

KOCASİNAN’DA ATIK MALZEMELER GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 1 yılda 978 bin 785 kilogram ambalaj atığı, 317 kilogram atık pil ve 4 bin 149 litre atık yağı kaynağından ayrıştırılmış olarak toplayarak, geri dönüşüme katkı sağladıklarını söyled

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 1 yılda 978 bin 785 kilogram ambalaj atığı, 317 kilogram atık pil ve 4 bin 149 litre atık yağı kaynağından ayrıştırılmış olarak toplayarak, geri dönüşüme katkı sağladıklarını söyledi.
Kocasinan Belediyesi, geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda 1 yılda 978 bin 785 kilogram ambalaj atığı, 317 kilogram atık pil ve 4 bin 149 litre atık yağı kaynağından ayrıştırılmış olarak toplanarak, geri dönüşüme kazandırıldı.  Yapılan çalışmaya değinen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Kaynağından ayrıştırılmış ambalaj atıkları ile evsel atıkları aynı anda toplama özelliğine sahip araç ile geri dönüşüme büyük katkı sağlıyoruz. Türkiye’de ilk defa Kayseri ve Kocasinan’ın yollarında hemşehrilerimize hizmet veren araç, kaynağından ayrılmış olan geri dönüşüm atıklarının ayrı ayrı toplanabilmesine olanak sağlamaktadır. Birden fazla haznesiyle ürünler ayrıştırılmış vaziyette toplanmaktadır. Ayrıca bu araçta farklı olarak pil atıkları ve atık yağlarını kaynağından ayrıştırılmış olarak topluyoruz ve çevrenin korunmasına katkı sağlıyoruz” diye konuştu.