Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

KOMİSER YARDIMCISINA SON GÖREV

KOMİSER YARDIMCISINA SON GÖREV

Hakkâri´nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen Komiser Yardımcısı Mustafa Sezgin´in cenazesi, Tomarza´nın Karapınar Mahallesi´nde defnedildi.

Hakkâri´nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen Komiser Yardımcısı  Mustafa Sezgin´in cenazesi, Tomarza´nın Karapınar Mahallesi´nde defnedildi.
 
Van Jandarma Filo Komutanlığında düzenlenen törenin ardından Kayseri´ye getirilen şehidimiz Mustafa Sezgin için Hunat Camii´nde cenaze töreni düzenlendi.
 
Törene, şehit Komiser Yardımcısının ailesi ve yakınları, Vali Orhan Düzgün, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Sami Dedeoğlu, Çetin Arık, Yusuf Halaçoğlu, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ahmet Tahir Gül, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, mülki ve askeri erkân ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 İl Müftüsü Şahin Güven´in kıldırdığı cenaze namazının ardından Sezgin´in Türk Bayrağı´na sarılı naşı omuzlarda taşınarak Tomarza´nın Karapınar Mahallesi´ne götürülmek üzere cenaze arabasına konuldu. Tören mangası ve kortej eşliğinde Tomarza´nın Karapınar Mahallesi´ndeki babaocağına getirilen Sezgin için helallik alındı. Yakın akrabalarının ve hemşehrilerinin isteği üzerine şehidimiz için mahalle meydanında İl Müftüsü Şahin Güven tarafından bir kez daha cenaze namazı kıldırıldı. Daha sonra omuzlara alınan Sezgin´in naaşı tekbir sesleri arasında babası Musa Sezgin´in yanında toprağa verildi. Saygı atışının ardından şehidimiz Mustafa Sezgin´in tabutuna sarılı olan, şehidin emaneti şanlı Türk Bayrağı Vali Orhan Düzgün tarafından şehidimizin eşi Bediha Sezgin´e teslim edildi.
 
Mardin´in Nusaybin ilçesinde, asker ve polislerin operasyon düzenlediği bir binada meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Polat´ın cenazesi de yarın Kalem Kırdı Camii´nde kılınacak öğle namazın ardından Kartal Hava Şehitliği´nde defnedilecek.