Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

KOMŞU İL MÜFTÜLERİ KAYSERİ´DE

KOMŞU İL MÜFTÜLERİ KAYSERİ´DE

Diyanet İşleri Başkanlığının 2017 yılı Ramazan ayı, vaaz ve irşad faaliyetlerine ivme kazandırmak, komşu ve kardeş şehir il müftülükleri arasında iletişimi artırmak ve hizmet birliğini sağlamak maksadıyla düzenlenen program kapsamında Kayseri İl Müftüsü D

Diyanet İşleri Başkanlığının 2017 yılı Ramazan ayı, vaaz ve irşad faaliyetlerine ivme kazandırmak, komşu ve kardeş şehir il müftülükleri arasında iletişimi artırmak ve hizmet birliğini sağlamak maksadıyla düzenlenen program kapsamında Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in daveti üzerine çevre ve komşu il müftüleri Kayseri ye gelerek, farklı camilerde vaaz ettiler.


Düzenlenen programa Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar ve Kırşehir İl Müftüsü Osman Arslan katıldı. İftar yemeğinin ardından Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal Ahmet İnci Camii´nde, Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar Turgut Reis Camii´nde, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk Hamide ? Yusuf Akbulut Camii´nde, Kırşehir İl Müftüsü Osman Arslan ise Hunat Camii´nde, cemaate vaaz-ı nasihatte bulundular. 


Teravih namazı sonrası Kayseri İl Müftülüğünü ziyaret ederek İl Müftüsü Güven´den Kayseri´de yürütülen Din Hizmetleri hakkında bilgi aldılar ve bu güzel davetlerinden dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

 

Ziyaret esnasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Şevki Aydın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talip Özdeş, İl Müftü Yardımcılarımız Atıf Akşit ve Tandoğan Topçu, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya ve Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı hazır bulundular.