Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KORUYUCU AİLELER SERTİFİKALARINI ALDI

KORUYUCU AİLELER SERTİFİKALARINI ALDI

KORUYUCU aile sayısı bakımından nüfusa oranla Türkiye`de ilk sırada bulunan Kayseri`de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın model olarak diğer illerde de uygulanması yönünde karar aldığı "Temel Anne–Baba" eğitimlerini tamamlayan ailelere sertifikalar

KORUYUCU aile sayısı bakımından nüfusa oranla Türkiye`de ilk sırada bulunan Kayseri`de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın model olarak diğer illerde de uygulanması yönünde karar aldığı "Temel Anne–Baba" eğitimlerini tamamlayan ailelere sertifikaları verildi.

Kocasinan Sosyal Hizmet Merkezi Eğitim ve Danışmanlık Birimi tarafından verilen 6 haftalık eğitimlerini tamamlayan koruyucu aileler için sertifika töreni düzenlendi. Kayseri Valiliği`nin ev sahipliğinde Valilik Konferans Salonu`nda düzenlenen törene Vali Orhan Düzgün`ün eşi Gül Düzgün, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz ve eğitimciler ile koruyucu aileler katıldı. Gül Düzgün, törende yaptığı konuşmada, Kayseri halkının hayırseverlikte olduğu gibi koruyucu aile konusunda da örnek olduğunu belirterek, nüfus oranına göre koruyucu aile sayısı bakımından Kayseri`nin Türkiye`de ilk sırada yer aldığını söyledi. Bir insanı yetiştirmenin, ona sevgi ve emek vermenin en güzel hayırlardan biri olduğunu ifade eden Gül Düzgün, bu hayrı gerçekleştiren ailelere göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz de, Türkiye`de temel anne, baba eğitimini gerçekleştiren ilk ilin Kayseri olduğunu belirterek, Bakanlığın eğitimi model kabul ettiğini ve diğer 80 ilde de uygulanması yönünde karar aldığını kaydetti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma altındaki çocuklara yönelik muhtelif hizmet modellerinin bulunduğunu anlatan Akyüz, bu modeller içinde en önemlisinin koruyucu aile hizmet modeli olduğunu, koruyucu aile hizmet modelinde de Kayseri`nin öncü ve lider konumda olduğuna işaret ederek, bu başarının arkasında Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün başta olmak üzere koruyucu aile hizmet birimi çalışanları ile birlikte Kayseri halkının da göstermiş oldukları ilginin payının çok önemli olduğunu vurguladı.

Koruyucu aileler adına söz alan Mustafa Tokdemir ise, koruyucu aile müessesi ile nasıl tanıştığını ve koruyucu aile olmaya karar verdikten sonra hayatında gerçekleşen değişiklikleri katılımcılarla paylaştı. Koruyucu Aile Hizmeti kapsamında verilen temel anne-baba eğitimini tamamlayan 109 aileye sertifikaları Gül Düzgün, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya ve İl Müdürü Şerafettin Akyüz tarafından verildi. Törenin ardından düzenlenen kokteyle de katılan Gül Düzgün, koruyucu aileler ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Kayseri`de 158 koruyucu ailenin yanında 169 çocuk kalıyor. Türkiye genelinde ise 3 bin 351 çocuk 2 bin 776 koruyucu ailenin kalıyor. Kayseri bu rakamlarla nüfusa oranla koruyucu aile sayısı bakımından Türkiye`de birinci sırada yer alıyor.