Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

KREDİ KARTI DOLANDIRICILARI TUTUKLANDI

KREDİ KARTI DOLANDIRICILARI TUTUKLANDI

? Cumhuriyet Başsavcılığı`nca yürütülen ‘Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması' soruşturması uyarınca Kayseri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince başlatılan operasyonda D.K. ve 4 ayrı suçtan arandığı belirlenen E.Ç. evlerinda

 Cumhuriyet Başsavcılığı`nca yürütülen ‘Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması' soruşturması uyarınca Kayseri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince başlatılan operasyonda D.K.  ve 4 ayrı suçtan arandığı belirlenen E.Ç. evlerinda yakalandı.
Şüphelilerin evlerinde 1 sahte sürücü belgesi, 1 pala, 1 harddisk, çok sayıda dijital materyal, bu materyallerin incelenmesinde binin üzerinde yurt içi ve yurt dışı kaynaklı kredi kartı bilgileri, kargo kutusu içerisinde 1 laptop, 200'ün üzerinde facebookkullanıcı şifreleri ve çok sayıda kişisel veri depoları ele geçirildi. 
Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye gönderilen E.Ç. ve D.K., `Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması, Bilişim ve Banka Sistemleri AracılığıylaHırsızlık, Bilişim ve Banka Sistemleri Aracılığı ile Nitelikli Dolandırıcılık, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Resmi Belgede Sahtecilik` suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.