Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ:KADIN İŞ VE SİYASET HAYATINDA DAHA ÇOK YER ALMALIDIR

KTO BAŞKANI  HİÇYILMAZ:KADIN İŞ VE SİYASET HAYATINDA DAHA ÇOK YER ALMALIDIR

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen " Dünya Kadınlar Günü" programında konuşan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye´nin ekonomik olarak ileriye gitmesi için kadınları ticaret ve siyaset hay

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen " Dünya Kadınlar Günü" programında konuşan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye´nin ekonomik olarak ileriye gitmesi için kadınları ticaret ve siyaset hayatında daha çok yer alması gerektiğini ifade etti.

Ticaret Odası Konferans Salonunda yapılan toplantıya Ak Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, siyasi partilerin kadın kolları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kadınların ekonomik hayatta daha çok yer alması gerektiğine dikkat çeken Hiçyılmaz,  " Kadınlarımız iş, aş ve hayat ortağımızdır. Kadınların ülkemizdeki yeri hiçbir zaman çok kötü durumda olmadı. Geçmiş dönemlerde kadınların iş hayatına atılmasıyla ilgili birçok engel bulunuyordu. Son dönemlerde ekonomik gelişmeyle birlikte kadınlar daha çok iş hayatında yer aldı. 2016 yılında  15 ve daha yukarı yaştaki istihdam edilmelerin oranı yüzde 46.3 olup bu oran erkeklerde yüzde 65.1, kadınlarda ise yüzde 28´dir. Kadınlar üretim içinde olmak zorunludur. Türkiye´nin zenginleşmesi için kadınlara ihtiyaç duyulmaktadır" dedi. Başkan Hiçyılmaz, kadınların sadece ekonomik alanda değil siyasette ve önemli sivil toplum kuruluşlarını önemli kademelerinde yer almalıdır" şeklinde konuştu.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı ise yaptığı konuşmada 2002 yılından sonra AK Parti Hükümetlerinin kadınlara yönelik yaptığı yasal çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kadının toplumda büyük öneme sahip olduğunu ifade milletvekili Atçı, Türkiye ile batı ülkelerinin kadınlara yönelik kıyaslama yapıldığında batı toplumundaki kadınların doğurganlık oranının azaldığını bu nedenle yaşlı toplumun daha çok göze çaptığı söyledi.

Yapılan toplantıda  Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr Zeynep Ölçü Dinçer " İlin yapısında cinsiyet ve övgü ve yergide cinsiyetçi bakış" ve Abdullah Gül Üniversitesi İnsan ve Toplum Bölümleri, Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Anabilim dalı Başkanı Prof . Dr Dilek Cindoğlu "Kadın ve Toplum" hakkında sunum yaptı.