Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

KTO BAŞKANI: KAREKODLU ÇEKLE, ÇEKİN GÜVENİLİRLİĞİ SORGULANABİLECEK

KTO BAŞKANI: KAREKODLU ÇEKLE, ÇEKİN GÜVENİLİRLİĞİ SORGULANABİLECEK

KTO Başkanı Hiçyılmaz, Kredi Kayıt Bürosu tarafındanTürkiye Bankalar Birliği işbirliğinde ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Çekle yapılan alışverişleri daha güvenli hale getirerek ticareti kolaylaştırıp hızlandırmayı hedefleyen sistemin, müşterilerin

 KTO Başkanı Hiçyılmaz, Kredi Kayıt Bürosu tarafındanTürkiye Bankalar Birliği işbirliğinde ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Çekle yapılan alışverişleri daha güvenli hale getirerek ticareti kolaylaştırıp hızlandırmayı hedefleyen sistemin, müşterilerin bankadan talebi doğrultusunda özel olarak hazırlanacağını vurgulayan Hiçyılmaz, "Karekodlu çek uygulaması ile keşidecinin geçmiş çek ödeme alışkanlığı tek tıkla görülebilecek. Uygulamada, keşide edilen toplam çek adet ve tutarının yüzde kaçının zamanında ödendiği ya da ibraz edilen çeklerin toplam tutarının hangi oranda ödendiği ve ne kadarının arkasının yazıldığı adet ve tutar bilgisi paylaşılmadan yalnızca oransal olarak son 1, 3 ve 12 aylık dönemlere ilişkin verilere ulaşılabilecektir. Böylece güvenlik konusunun yanı sıra karekodlu çek uygulaması sayesinde güvenilir şekilde çek kullanan kişilere itibar da kazandırılacaktır. Karekodlu çek uygulamasında, alınan rapor adedine bağlı olarak cüzi bir ücret ödenecektir? dedi.
Bu uygulamanın Türkiye ve dünyada bir ilk olduğunun altını çizen Hiçyılmaz, sistemin kurulmasında ve işleyişinde öncülük edenBaşbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın a teşekkür etti.