Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

KTO , YHT´NİN HİZMETE GİRMESİNİ, HAVALİMANI TERMİNALİNİN GENİŞLETİLMESİNİ İSTEDİ

KTO , YHT´NİN HİZMETE GİRMESİNİ, HAVALİMANI TERMİNALİNİN GENİŞLETİLMESİNİ İSTEDİ

Ticaret Odası (KTO) yılın son toplantısını 40 meslek komitesi üyesiyle birlikte yaparak, değerlendirmede bulundu. Oda Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri´nin ticari yaşamının hareketlenmesi için Kayseri- Ankara yüksek hızlı trenin (YHT) bir an önce hizmete

Ticaret Odası (KTO) yılın son toplantısını 40 meslek komitesi üyesiyle birlikte yaparak, değerlendirmede bulundu. Oda Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri´nin ticari yaşamının hareketlenmesi için Kayseri- Ankara yüksek hızlı trenin (YHT) bir an önce hizmete girmesini, Erkilet Havalimanı terminal binalarının genişletilmesini istedi.

KTO tarafından Elmacıoğlu Resturant´ta bu sabah düzenlenen müşterek meslek komite toplantısına 40 meslek komitesinden çok sayıda üye katıldı. KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, bir yılda 1081 meslek komitesi toplantısına 7 bin 800 üyenin katıldığını belirterek, "KTO olarak katılımcı ve paylaşımcı bir çizgide çalışmalarımızı sürdürüyor. Meslek komitelerinden gelen 2 bin 778 sorundan 600´e yakını yönetim kurulumuz tarafından çözümlendi. Diğer sorunların çözümü için ilğili yerlere başvurularımız yapıldı. Kayseri ticari yaşamının daha da canlanması için KTO olarak Yüksek Hızlı Tren projesinin bir an önce hayata geçirilmesini, Erkilet Havalimanı terminal binaları ve apron sayısının artırılmasını istiyoruz" dedi.

Öte yandan, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Mahmut Özdeveci tarafından 15 anketör aracılığıyla 32 bölgede KTO üyelerine yönelik yapılan "Oda Memnuniyet" anketinde 2001 yılında yüzde 33, 2014 yılında yüzde 62.5 olan oranın, yüzde 70.2´ye çıktığı belirlendi.