Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

KTO BAŞKANI GÜLSOY : 2020 YILINDAN UMUTLUYUZ

KTO BAŞKANI GÜLSOY : 2020 YILINDAN UMUTLUYUZ

Kayseri Ticaret Odası (KTO) yılın son meclis toplantısını yaptı.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) yılın son meclis toplantısını yaptı. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 2020 yılından KTO olarak umutlu olduklarını söyledi.
KTO 2019 yılının son meclis toplantısı yapıldı. Denetim ve faaliyet raporlarının okunduğu meclis toplantısında KTO'nun 2020 bütçesi 16 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy yaptığı konuşmada "Bir yılı geride bırakıyoruz. Geride bıraktığımız yılın muhasebesini iyi yapmalıyız. 2020'yi nasıl iyi geçiririz sorusuna cevap aramalıyız. 2020'den Ticaret Odası olarak çok umutluyuz. Devler dünyasının savaşı bitmiş değil. Bizimle hesabı olanlar halen bizimle uğraşıyor, ama kimse bizim birliğimizi ve beraberliğimiz yıkamaz.  Yerli üretime büyük önem verilmektedir. Devletimize ve ülkemize güveniyoruz. Arge-İnovasyon-E ticaret ve Dijitalleşemeye önem vermeliyiz. Yeni ürünler ve yeni pazarlar açmalıyız. Dedikoduya kulak tıkayıp işimize bakmalıyız. 2019 yılında açılan firma sayısı 1039 şirket kurulurken, 154 şirket kapandı. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha iyi konuma gelmeyi ümit ediyoruz. Kayseri'nin sorun ve beklentilerini her fırsatta yetkililere söylüyoruz" dedi.
Başkan Gülsoy, "Savunma sanayi ile ilgili helalı, haramı, hakkı biz büyüklerimizden öğrendik. O şiar üzerinde yetiştik. Neslimi helala haram karıştırmayanlardan etsin. Hiçbir şeye ihtiyacım yok. Bizim göreve geldiğimiz gün savunma sanayi hakkında ne yapabiliriz bunun mücadelesini veriyoruz. Nitelikli insanlarımızla şehrimizin pay alması için çalışmak yaptık. Gizlilik dediğimiz tek şey projenin gizliliğidir. Kimseden bir şey kaçırıyor değiliz. KTO olarak binde 16 hissemiz var. Şehrimin faydasına olan projelere manevi olarak destek veriyoruz. Odalarımızın yer alma sebebi birilerinin para kazanması değildir. Milli savunma sanayinin içinde bizde olmak istiyoruz" diye konuştu.