Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

KTO PROJESİNE ORAN`DAN DESTEK

KTO PROJESİNE ORAN`DAN DESTEK

Kayseri Ticaret Odası'nın hazırladığı, Kayseri Ekonomik ve Sosyal Rekabet Endeksleri Sisteminin Kurulması Projesi, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Doğrudan Faaliyet Destek programı kapsamında başarılı bulundu.

Kayseri Ticaret Odası`nın hazırladığı, Kayseri Ekonomik ve Sosyal Rekabet Endeksleri Sisteminin Kurulması Projesi, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Doğrudan Faaliyet Destek programı kapsamında başarılı bulundu.

Projeye ilişkin sözleşme, ORAN`da yapılan törenle imzalandı. Törene Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, KTO Genel Sekreteri Murat Yerlikhan ve ORAN Genel Sekreteri Fatih Gavgacı katıldı.

2014 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında bölge illerinden ORAN`a sunulan 35 faaliyet teklifi arasında yapılan değerlendirme sonucunda; `KayseriEkonomik ve Sosyal Rekabet Endeksleri Sisteminin Kurulması Projesi`, destek verilecek projeler arasında yer aldı.

Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında hazırlanan proje hakkında bilgi veren Başkan Mahmut HiçyılmazKayseri Ekonomik ve Sosyal Rekabet Endeksleri Sisteminin Kurulması Projesi`nin destek almasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Projenin toplam bütçesinin 45.600 TL olduğunu ifade eden Hiçyılmaz, yapılan sözleşme ile 3 aylık süreçte uygulanacak projenin 41.612,12 TL tutarında hibe desteği alacağını kaydetti.

Başkan Hiçyılmaz, "Kayseri`nin 81 il arasındaki ekonomik ve sosyal rekabet edebilirliğini 300 alt değişkene göre inceleyeceğiz. Bu inceleme sonucuna göre bir veri tabanı hazırlayarak web sitemizde yayınlayacağız. Aynı zamanda oluşturulacak rapor kitapçığı da ülke genelinde dağıtılacaktır" dedi.