Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

KUDER´DE ULUSLAR ARASI İLK YARDIM EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

KUDER´DE ULUSLAR ARASI İLK YARDIM EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Kayseri Uluslar arası Öğrenci Derneği(KUDER) aracılığıyla farklı ülkelerden 40 uluslar arası öğrenci ilkyardım eğitimi alıyor

 

Kayseri Uluslar arası Öğrenci Derneği(KUDER)  aracılığıyla farklı ülkelerden 40 uluslar arası öğrenci ilkyardım eğitimi alıyor.Uluslar arası ilk yardım ekibi içerisinde 20 farklı dil ve bölgeden öğrenci bulunuyor.Eğitimlerin sonunda  ise başarılı olan öğrencilere  Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan sertifika verilecek.


KUDER Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut: "KUDER bünyesinde Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü´nün desteğiyle icra edilen seminerlerde 20 farklı ülkeden misafir öğrencimize; temel ilkyardım uygulamaları, hasta, yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda ilkyardım, yanık, sıcak çarpması ve burkulmalarda ilkyardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilkyardım, boğulmalarda ilkyardım ve hasta, yaralı taşıma teknikleri hakkında eğitim verilecek.Eğitimlerin sonunda gereken başarıyı gösteren öğrencilerimize sertifika verilecek." dedi.

İlk yardım eğitiminin önemine vurgu yapan KUDER Başkanı Mücahit Bulut: ?Bütün dünyada yapılan bilimsel çalışmalar da ortaya koymaktadır ki ilkyardım  müdahaleleri hayat kurtarmaktadır.Ülkemizde de ilk yardımın önemi noktasında duyarlı insanların çoğalması gerekmektedir.Ancak ilkyardım müdahalesinde bulunacak kişilerin  bilinçli kurtarmacı olması çok önemlidir. Bu bağlamda eğitim ön plana çıkmaktadır. KUDER olarak şehrimizde eğitim gören misafir öğrencilerimizin her alanda yetişmiş olmaları bizim için önemlidir.Derneğimizde bu amaca matuf olarak her alanda eğitim çalışmaları yürütmekteyiz.Uluslar arası öğrencilerimize yönelik düzenlenen ilkyardım seminerleri de bu anlayışın bir parçasıdır." dedi.

İlkyardım konusunda hassasiyetin, toplumun tüm katmanlarına yayılmasını önemsediklerini ifade eden KUDER Eğitim Sorumlusu Müslim Yalçın ; " Toplumun bu konuda bilgili ve bilinçli  olarak ilk yardım uygulaması çok önemlidir. Bu yüzden bu konuda ehil kişilerden eğitim almak çok önemlidir. KUDER bünyesinde icra edilen  İlkyardım seminerlerine katılan öğrencilerimiz dünyanın farklı bölgelerinden şehrimize eğitim amacıyla gelen ve gönüllü ilkyardım hizmetinde bulunacak 40 kişiden oluşmaktadır.Bu grup içerisinde yaklaşık 20 farklı dil, kültür ve bölgeden öğrenci bulunmaktadır.Dolayısıyla dünyanın herhangi bir bölgesinde ilkyardım ihtiyacı hasıl olduğunda ekibimizin müdahale şansı çok yüksektir.Yapılan çalışmada Kayseri il sağlık Müdürlüğü ekiplerinin katkısı büyüktür.Bu vesileyle  İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail KILIÇ Bey´e, Müdür Yardımcısı Mustafa SALEP Bey´e, Dr. Fatma HASKİRAZ Hanımefendi´ye ilk yardım ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.İnşallah yapılan çalışmalar,icra edilen seminerler hayırlara vesile olur." dedi.