Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

KURBAN KESMEDE PRATİK ÇÖZÜM:YIKMATİK

KURBAN KESMEDE PRATİK ÇÖZÜM:YIKMATİK

Kayseri´de Kurban Bayramı´na sayılı günler kala bıçakçılarda hareketlilik sürüyor.

Kayseri´de Kurban Bayramı´na sayılı günler kala bıçakçılarda hareketlilik sürüyor. Bıçakçılar, vatandaşların talebine karşılık vermek için yoğun mesai yapıyor. Bıçak siparişleri hazırlanırken, bıçak fiyatlarının 5 ila 35 TL arasında değiştiğini vurguladı.
Diğer yandan vatandaşların her yıl olduğu gibi ilgi gösterdiği aparatlardan biri de Yıkmatik. Kurbanını kesmek isteyenlere pratik çözüm sunan Yıkmatik´in kullanımı da gayet pratik. Yıkmatik´in 3 ya da 4 ayrı kordonu önce kurban edilecek büyükbaş kurbanlığın ayaklarına sıra ile bağlanıyor. Karşılıklı olarak diğer halatların çekilmesiyle, kurbanlık hayvanın 4 ayağı birbirine yaklaşarak bir noktada birleşmeye başlıyor. Ayakları birleşen kurbanlık dengesini kaybedip, yere düşüyor. Yere düşen kurbanlığın ayakları birbirine bağlı olduğu için fazla hareket edemiyor. 
Yıkmatik´in vatandaşa büyük kolaylık sağladığını belirten ve 32 yıldır kentte bıçak işiyle uğraşan İbrahim Tüfekçi, ?Kendi imalatımız olan 2 çeşit Yıkmatik aparatımızı satışa sunduk. İnce zincirli Yıkmatik 15, kalın zincirli Yıkmatik ise 25 TL´den satıyoruz? dedi.