Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KURBAN PAZARINDA KALEMLE SAHTE PARA DENETİMİ

KURBAN PAZARINDA KALEMLE SAHTE PARA DENETİMİ

EmniyetMüdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosu ekipleri, kentteki kurban pazarlarındaki asayiş denetimlerini sürdürüyor

EmniyetMüdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosu ekipleri, kentteki kurban pazarlarındaki asayiş denetimlerini sürdürüyor. Polisler, hazırladıkları broşürleri kurbanlık satan besicilere ve kurbanlık almaya gelenlere dağıtıyor. Broşürlerde, dolandırıcı, hırsız, yankesici gibi kişilere karşı dikkatli olunması istenirken, ´Kurban pazarlarında size yaklaşan, sıkıştıran, sarılan, üzerinize düşmeye çalışan, üzerinize bir şey bulaştığını söyleyerek temizlemek isteyen veya kavga yapma bahanesiyle etrafınızı saran insanlara dikkat edin, yankesici olabilirler´ uyarısı bulunuyor. Broşürde ayrıca, "Euro, dolar olduğunu söyleyerek değeri düşük Polonya, Peru, Arjantin gibi ülkelerin paralarını size vererek dolandırıcılık yapabilirler. Alış verişlerinizi mümkünse bildiğiniz paralar ile yapın" ifadesi yer alıyor.
KALEMLE SAHTE PARA DENETİMİ
Polis ekipleri, kurban pazarında özel mürekkepli keçeli kalemle sahte para denetimi de yapıyorlar. Polis yetkilileri, "Bu özel mürekkepli kalem, gerçek banknota yazmaya çalışıldığı zaman yazmıyor ve iz bırakmıyor. Ancak sahte para ya da başka bir kağıda kolaylıkla yazıyor ve iz bırakıyor. Böylece banknotun gerçek olup olmadığı kolaylıkla anlaşılıyor. Biz bu kalemlerimizi kurbanlık satan besicilerimize dağıtıyoruz ve nasıl kullanacaklarını anlatıyoruz" dedi.
Kurban pazarlarında sahte para ile kurbanlık almaya çalışanlarla zaman zaman karşılaştıklarını belirten besiciler, polisin kendilerine hediye ettiği para kontrol kalemi ile broşürü göstererek,  bu uygulamanın çok güzel olduğunu bildirdi.