Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

KÜSİ İL PLANLAMA VE GELİŞTİRME KURULUNUN 2020 YILI SON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KÜSİ İL PLANLAMA VE GELİŞTİRME KURULUNUN 2020 YILI SON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde29 Aralık 2020 tarihinde çevrimiçi olarak düzenlenen KÜSİ İl Planlama ve Geliştirme Kurulunun 2020 yılı son toplantısı yapıldı...

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde29 Aralık 2020 tarihinde çevrimiçi olarak düzenlenen KÜSİ İl Planlama ve Geliştirme Kurulunun 2020 yılı son toplantısı; Vali Yardımcısı Sayın Şemseddin ERKAYAbaşkanlığında, KÜSİ İl Planlama ve Geliştirme Kurulu üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Vali Yardımcısı Sayın Şemseddin ERKAYA ve 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü Komutanı Sayın Tuğgeneral Haldun TAŞAN’ın açılış konuşmalarının ardından, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil AKÇADIRCI tarafından KÜSİ İl Planlama ve Geliştirme Kurulunun yeni mevzuat kapsamındaki yapılanması ve işleyişi hakkında bilgilendirmede bulunulmuştur. Daha sonra, Covid-19 pandemi sürecinin sanayi üretimi üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilerin azaltılmasıkapsamında yürütülen faaliyetler hakkında Erciyes Teknopark Genel Müdürü Serhat DALKIRAN,pandeminin istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin giderilmesine yönelik çalışmalar hakkında ise Çalışmave İş Kurumu İl Müdürü Ayşe AK, Kurula bilgi vermişlerdir. Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş KARAMUSTAFA da, yüksek bütçeli Ar-Ge projelerinde tezlerini yapabilecek öğrenci alımına yönelik olarak Kayseri Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde değişikliğe gidildiğini, bunun yanında Kayseri Üniversitesinin de Erciyes Teknopark ortağı olan kurumlar arasında yer aldığını belirtmiştir.

Sonrasında Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüpersonelleri Araştırmacı Erkan ASLANTAŞ ve Mühendis Mehmet TOPSAKAL tarafından Kayseri Sanayisinin durumu ve İl sanayisinin güçlü ve zayıf yanları hakkında sunumlar gerçekleştirilmiştir.

Toplantının devamında, 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü Albay Sunay KAHRAMAN, 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünün özellikle A400M projesi kapsamında A400M retrofit (güçlendirme) faaliyetlerihakkında bilgi vermiştir.

Sonrasında, KOSGEB Kayseri Hizmet Müdürü Ahmet ÖZBEKLER, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ ve Mühendis Mehmet TOPSAKAL tarafından ulusal ve uluslararası teşvik ve destekler hakkında Kurula bilgi verilmiştir.

Toplantıda, üyeler tarafından İlimizdeki Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği çalışmalarına yönelik sorunları dile getirilmiş olup, çözüm önerileri hakkında görüş alış verişinde bulunulmuştur. Bu kapsamda Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet BÜYÜKSİMİTÇİ tarafından özellikle cam imalatına yönelik hammadde temininde zorluklar yaşandığı, bunula birlikte pandemi sürecinin de etkisiyle konteynır bulunamaması veya konteynır maliyelerinin aşırı bir şekilde artması nedeniyle ihracatın zorlaştığı dile getirilmiştir.

Toplantı, önümüzdeki dönemde yürütülecek faaliyetlerde Kurul’da görüşülen konuların göz önünde bulundurulmasıyla, özellikle işbirliği çalışmalarının artırılarak devam ettirilmesinin gerektiği vurgulanaraksona ermiştir.