Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

LİTVANYA BÜYÜKELÇİSİ KAPADOKYA´DA

LİTVANYA BÜYÜKELÇİSİ KAPADOKYA´DA

Litvanya´nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga, Türkiye ile ülkesinin arasındaki ilişkileri her alanda geliştirmek istediklerini belirtti.

Litvanya´nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga, Türkiye ile ülkesinin arasındaki ilişkileri her alanda geliştirmek istediklerini belirtti. Bruzga, "Biz Litvanya olarak Türkiye´nin AB´ye üyeliğini çok destekliyoruz. Ve umarız ki en kısa zamanda bu müzakereler bitmiş olacak ve Türkiye AB´ye resmi üye olabilir" dedi.

Litvanya´nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga Bruzga, Vali Mehmet Ceylan´ı makamında ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada geliş amacını, Litvanya ile Türkiye arasında olan ilişkileri ve iş birliğini konuşmanın yanında Litvanya ve Nevşehir arasında olabilecek işbirliği fırsatlarını değerlendirmek olarak açıkladı. Bruzga "Litvanya´da da gerçekten onur duyacağımız güzellikler vardır. Maalesef, Litvanya çok fazla Türk insanları tarafından keşfedilmemiş bir ülkedir. Bunun için çalışıyoruz. Litvanya´dan en çok turist Kapadokya´ya Akdeniz Bölgesi´nden geliyor. Kısa bir ziyaret için işte bir veya iki gün seyahat için gelmektedir. Fakat düşüncemiz şu ki, artık Litvanya´dan sadece Kapadokya´ya özel seyahatleri başlatmamız lazım. Ve bunun için sizin yardımınızla biraz daha fazla reklam yaparak Litvanya´dan turistleri direkt olarak Kapadokya´ya getirmeye başlayabiliriz" dedi.

Türkiye- AB işbirliği konusunun da önemli olduğunu kaydeden Bruzga, "Bildiğiniz üzere 29 Kasım Brüksel´de olan AB- Türkiye zirvesinde hem Türkiye hem de Avrupa Birliği liderleri işbirliği genişlesin ve derinleşsin gibi gerçekten güzel vaatler verdi. Ve bize düşen görevde tabi ki bu iş birliğini gerçekleştirmektir. Biz Litvanya olarak Türkiye´nin AB´ye üyeliğini çok destekliyoruz. Ve umarız ki en kısa zamanda bu müzakereler bitmiş olacak ve Türkiye AB´ye resmi üye olabilir" dedi.

Geçen sene Cumhurbaşkanları Dalia Grybauskaite´nın Kapadokya´yı ziyaret ettiğini belirten Bruzga "Culhurbaşkanımız gerçekten bu bölgeye hayran kaldı. Bunun için de bize, bölgeyle ilişkileri güzel tutma, daha fazla işbirliği yapma görevini verdiğini" söyledi.

Vali Mehmet Ceylan tarafından Litvanya´nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga´ya Avanos ilçesinde topraktan yapılma Hitit çinileri ile süslü tabak hediye etti