Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

?MECLİS ASLİ FONKSİYONUNU YAPACAK?

?MECLİS ASLİ FONKSİYONUNU YAPACAK?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Sarız ve Pınarbaşı ilçelerinde düzenlenen programlara katılarak halkla buluştu.

 


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Sarız´a gitti. Bakan Özhaseki ve Başkan Çelik, Sarız yol ayrımında davullu zurnalı folklor ekibi ve kalabalık bir vatandaş topluluğu ile karşılandı.

Folklorlu karşılama Sarız Kadın ve Gençlik Merkezi önünde de devam etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Sarız Kadın ve Gençlik Merkezi´ndeki AK Parti programına Bakan Özhaseki ve Başkan Çelik´in yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de katıldı.

BÜYÜKŞEHİR, SARIZ´DA ARI KOVANI DAĞITACAK

Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bütünşehir Yasası´nın verdiği güçle ilçelere yatırım üstüne yatırım yaptıklarını belirtti. Sarız´a bu yıl yapacakları yatırım hakkında da bilgi veren Başkan Çelik, ?Mezbahanenizi bu yıl yapacağız. Birçok köyde sulama projelerini hayata geçireceğiz. Ekonomik olarak Sarız´ı güçlendirmek için pek çok projeyi hayata geçiriyoruz. Her ilçenin özelliğine göre birtakım katkılarda bulunmak istedik. Sarız´da da birçok aileye bedelsiz olarak kovan dağıtacağız ve arıcılığı geliştireceğiz. Bugüne kadar Sarız´a yapılan yatırım 18 milyon TL´yi geçti. Bu yıl 12 milyon TL´lik daha yatırım yapacağız. Bu yatırımlar Sarız Belediyesinin bütçesiyle 20 yılda yapılmazdı. Bu söylediklerimizin hiçbiri vaat değil. Biz hiçbir zaman yapamayacağımız işi söylemedik. Söylediklerimizi de Elhamdülillah yaptık? dedi.
Konuşmasında 16 Nisan referandumuna da değinen Başkan Çelik, ?15 Temmuz´da kazandığımız demokrasi zaferini açık ara farkla evet diyerek taçlandıracağız. Biz hizmetlerin, yatırımların sürmesi için, istikrar için evet demenizi istiyoruz? diye konuştu.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´de konuşmasında Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin şu anda fonksiyonunu yapamadığını belirtti. Meclisin yeni sistemde yürütmeden koptuğu için yasama fonksiyonunu yapabilir hale geleceğini ifade eden Özhaseki, ?Bu sistem gelirse kötülükler kalkacak ve güçlü hükümetler gelerek büyük işler yapacaklar. Yaşadığımız zor coğrafya başka türlü ayakta kalmamız mümkün değil. Beladan uzaklaşacak ve kötülere dersini vereceksek güçlü olacağız. Güçlü olmazsak paramparça ederler. Suriyeliler kaçacak bir ülke buldular ve bize sığındılar. Allak korusun biz nereye gidelim? dedi. Bakan Özhaseki, Sarız´dan rekor oy beklediğini kaydetti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sarız´dan Pınarbaşı ilçesine geçti. Bakan Özhaseki ve Başkan Çelik, AK Parti Pınarbaşı ilçe teşkilatını ziyaret etti. Ziyaret sırasında parti teşkilatı önünde toplanan partililere teşkilatın balkonundan hitap eden Bakan Mehmet Özhaseki, Pınarbaşı halkından 16 Nisan´da sandıkları evet ile doldurmalarını istedi.