Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

´MEHMETÇİK AİLELERİYLE BULUŞUYOR´ PROJESİ

´MEHMETÇİK AİLELERİYLE BULUŞUYOR´ PROJESİ

Vali Orhan Düzgün, Kocasinan Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ?Mehmetçik Aileleriyle Buluşuyor? projesi kapsamında vatani görevini yapan eşi veya evladını görecek 23 aile ile bir araya geldi.

 

Vali Orhan Düzgün, Kocasinan Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ?Mehmetçik Aileleriyle Buluşuyor? projesi kapsamında vatani görevini yapan eşi veya evladını görecek 23 aile ile bir araya geldi.
 
Kayseri Valiliği Toplantı Salonu´nda gerçekleşen ?Mehmetçik Aileleriyle Buluşuyor? projesi bilet takdim törenine Vali Düzgün´ün yanı sıra, vatani görevlerini yapan yakınlarını görecek olan aileler, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri katıldı.
 
Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, ailelerin, vatani görevini yapmakta olan yakınları ile hasret gidermeleri, Mehmetçiklerin gözünde bir ışıltıya sebep olması açısından Kocasinan Kaymakamlığı´nın hazırlamış olduğu projenin çok önemli olduğunu söyledi.
 
Bu proje sayesinde hem ailelerin evlatlarını, eşlerini görmüş olacağını hem de belki de birçoğunun bugüne kadar görmemiş olduğu şehirleri görme fırsatı bulacağını ifade eden Vali Düzgün, ?İnşallah sizler bu seyahatinizi sağlıkla tamamlarsınız. Çocuklarınız da sağlıkla tezkerelerini alırlar, birlikte mutlu ve beraber bir hayat yaşarsınız? temennisinde bulundu. 
 
Vali Düzgün, Kocasinan Kaymakamlığı´nın Kocasinan Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti ile birlikte bu proje gibi pek çok güzel projeye imza attığını belirterek, özellikle Çanakkale Zaferi´nin 100. Yıldönümünde düzenledikleri konferanslar, Çanakkale tarafına düzenlenen geziler, 100.000 fidan dikimi, tüp bebek yöntemi ile çocuğu olmayan ailelerin çocuk sahibi olması, yaşlıların evlerinde bakımı gibi önemli projeleri gerçekleştirildiğini kaydetti.
 
Vali Düzgün, ülkenin birliğine ve beraberliğine göz dikenlerin, Türkiye Cumhuriyeti´ni parçalamamak isteyen dış mihrakların etkisiyle son 9-10 ay içinde özellikle Türkiye´nin Güneydoğu´sunu karıştırmaya çalıştığını ifade ederek, şunları söyledi:
 
?Şehitlik bu dünyada ulaşılabilecek en güzel mertebelerden birisi. Onların geride kalan aileleri, çocukları, anne ve babaları için  oldukça zor ve dayanılması güç bir durum. Ama biz inanıyoruz ki her doğan canlı geçici bulunduğu bu topraklardan göçecek. Ayrılırken güzel isim bırakarak, güzel amellerle buradan ayrılması son derece önemli. Onlar, bizlerin huzur ve güven içerisinde yaşayabilmesi, bayrağımızın göklerden inmemesi ve ezanımızın susmaması için gece gündüz görev yapıyorlar. Orada şehit olan askerlerimizin ve polislerimizin yakınlarını dinledikçe, onların eşleriyle yakınlarıyla sohbet ettikçe, orada görev yapıp yaralı olarak ilimizde tedavi olan asker, polisimizi ziyaret ettiğimizde onların orada hangi ruh içerisinde kahramanca görev yaptıklarını dinledikçe sanki bugünlerde Güneydoğu´da Çanakkale´nin yeniden yazıldığını düşünüyorum. Asker ve polislerimize muvaffakiyetler diliyorum. İnşallah çok kısa süre içerisinde, önümüzdeki haftalar, aylar içerisinde de orada terör örgütünü beli kırılacak. Zaten önemli ölçüde de kırılmış durumda. Bu işten sonuç alamayacaklarını gördüler ve onun için yavaş yavaş teslim oluyorlar ya da bulundukları mevkileri terk ederek kaçmaya çalışıyorlar. İnşallah kısa süre içerisinde Güneydoğu´da can ve mal güvenliği sağlanacak, huzur hâkim olacak.?
 
Vali Düzgün, törenle vatani görevini yapmakta olan evladı, eşi, yakınını görmeye gidecek ailelerin biletlerini takdim ederek, hayırlı yolculuklar diledi.
 
Törenin sonunda Vali Düzgün bir süre sohbet ettiği aileler ile birlikte günün anısına fotoğraf çektirdi.