Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MELİKGAZİ BELEDİYESİ MECLİSİNDEN ÖNEMLİ KARAR

MELİKGAZİ BELEDİYESİ MECLİSİNDEN ÖNEMLİ KARAR

Melikgazi Belediyesi, kültürel ve tarihi dokunun korunması kapsamında muhtelif yapıların bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları için Meclis´ten oybirliği ile karar aldı.

Melikgazi Belediyesi, kültürel ve tarihi dokunun korunması kapsamında muhtelif  yapıların bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları için Meclis´ten oybirliği ile karar aldı.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, kültürel ve tarihi dokunun korunması kapsamında muhtelif yapıların bakım, onarım ve yenileme işlerinin Belediye tarafından yapılabilmesi için belediye meclisinden yetki aldıklarını söyledi. Tarihi eserlerin bilinçli bir şekilde korunması ve yaşatılması gerektiğini belirten Başkan Mustafa Palancıoğlu, tarihi mekanların günümüz hizmetine sunulması çalışmaların büyük bir hızla ve seri şekilde devam ettiğini kaydetti.   Yapılacak olan işlerin belediye tarafından yapılabilmesi için belediye meclisinden yetki aldıklarını söyledi. Başkan Mustafa Palancıoğlu ?Melikgazi Belediyesi olarak gerçekleştirilen çalışmalar belediyecilik adına referans gösterilmektedir. Tarihi eser ve yapıları koruyor ve kolluyoruz. Bununla birlikte günümüzün hizmetine sunarak modern yapılar yarında tarihi mekânların yan yana hizmet vermesini sağlıyoruz. Aslına uygun onarılan konaklar, köprüler, çeşmeler ve külliyeler günümüz halkına hizmet veriyor. Şimdi Belediye Meclis kararı ile yine tarihi mekânların onarımı ve bakımı ve günümüz kültürel hizmetine sunulması için oybirliği ile yetki aldık.?