Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MELİKGAZİ BELEDİYESİ´NDE HAŞERELERE KARŞI İLAÇLAMA

MELİKGAZİ BELEDİYESİ´NDE HAŞERELERE KARŞI İLAÇLAMA

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan kanallar ve yeşil alanlarda haşarat ve keneye karşı 7 ekip ile ilaçlama çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan kanallar ve yeşil alanlarda haşarat ve keneye karşı 7 ekip ile ilaçlama çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Belediye ekipleri ile haşere ve vektör mücadelesinin etkin şekilde yapıldığını ve bu kapsamda bütün mahallelerin periyodik olarak ilaçlandığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç ?Bunların yanında larva üreten alanlarda ilaçlama yapılmaktadır. Bölgemizde bulunan tüm su kanalları, ahır bölgeleri ve gübrelikler ilaçlanmakta, bu çalışmalar 7 ekip tarafından yürütülmektedir? dedi.

Melikgazi İlçesinin coğrafi konumundan da bahseden başkan Büyükkılıç, "İlçemiz 2 milyon 370 bin metrekare yeşil alan ve 780 adet düzenli parka sahip konumda yer alıyor. İlçe sınırları içerisinde yer alan yeşil alanların, pakların da özellikle bitki haşaratına, ağaç ve yaprak böcekleri ile kenelere karşı etkin bir ilaçlama çalışması yapılıyor diye konuştu.