Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİNDEN SANATA YATIRIM

MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİNDEN SANATA YATIRIM

MELİKŞAH Üniversitesi, On1 Sanat firmasıyla başlattıkları proje kapsamında profesyonel sanatçılardan oluşan tiyatro eğitmenleri ile öğrencilerine tiyatro eğitimi verecek.

 

MELİKŞAH Üniversitesi, On1 Sanat firmasıyla başlattıkları proje kapsamında profesyonel sanatçılardan oluşan tiyatro eğitmenleri ile öğrencilerine tiyatro eğitimi verecek.

Fırat Paşayiğit, Serkan Öztürk, Savaş Bayındır ve Ercüment Acar gibi ünlü tiyatroculardan, tiyatroya ve sanata dair farklı tarzlarda eğitimler alan öğrenciler, eğitimleri sonunda sergileyecekleri oyunlarla Kayseri seyircisinin önüne çıkmaya hazırlanıyor. Oynayacakları oyunlarla Kayseri`de ve Türkiye`de sanatın ve tiyatronun konuşulduğu her yerde Melikşah Üniversitesi`nin ve Mekteb-i Theatron Tiyatro Kulübü`nün ismini duyurmak için ekip olarak elimizden geleni yapacağız diyen ünlü tiyatrocu Fırat Paşayiğit: "Eğitimler sonunda farklı oyunlar çalışmaya başlayacağız, yani bizim buradaki amacımız, arkadaşlarımızın sanatsal enerjilerini sahnede tüketmekten ziyade, sanata kendilerince bir imza atarak, Melikşah Üniversitesi`nin sanata ve sanatçıya yaptığı ciddi yatırımlara karşılık sanatsal bir ödüllendirme gayreti içinde olacağız" dedi. Paşayiğit zaman zaman, tiyatroda, sinemada hem kalemiyle hem de görüntüsüyle ve sahnede yaptıklarıyla öğrencilerin motivasyonunu artıracak ve ayrı bakış açıları kazandıracak ünlü isimlerle de beraber olacaklarını sözlerine ekledi.

Eğitmenler ve öğrenciler olarak, bir konservatuvar ve tiyatro bölümü olmamasına rağmen tiyatroya ve sanata önem veren bir idareye sahip olduğu için çok şanslı olduklarını ifade eden Sürgün İnek filmi senaristi ve ünlü tiyatrocu Serkan Öztürk: "İnşallah beraberce güzel şeyler çıkartacağız, seyircilerimiz de ilk oyunlarımızı Nisan ve Mayıs ayı gibi izleyebileceklerdir" şeklinde konuştu.

İstanbul`da yaşayan ve sadece Cumartesi günleri Kayseri`ye gelerek öğrencilere oyunculuk ve sahne uygulamaları üzerine eğitim veren Ercüment Acar, çok başarılı oyunlar sergilemeleri gerektiğini çünkü üniversitenin çok kaliteli bir üniversite olduğunu ve basketbolda da çok başarılı ve tüm bunlar düşünüldüğünde başarısız olma lükslerinin olmadığını düşündüğünü ifade etti. Sözlerine devam eden Acar: "Her cumartesi çok çok büyük bir mutlulukla buraya geliyorum çünkü çocukların istekli olduğunu bilmek bizi de çok heveslendiriyor. O yüzden heyecanla Kayseri seyircisinin önüne çıkmayı hedefliyoruz" dedi