Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

MELMEK EL İŞİ, GÖZ NURU ESERLERİN SERGİSİ

MELMEK EL İŞİ, GÖZ NURU ESERLERİN SERGİSİ

Kayseri´nin merkez Melikgazi Belediyesi tarafından düzenlenen Meslek Edindirme Kursları´nda (MELMEK) eğitim gören ev kadınlarının el emeği ve göz nuru eserleri sergilendi. Serginin açılışındaki konuşmaları, bir kadın eğitmen, işaret diline çevirdi.

   

Kayseri´nin merkez  Melikgazi Belediyesi tarafından düzenlenen Meslek Edindirme Kursları´nda (MELMEK) eğitim gören ev kadınlarının el emeği ve göz nuru eserleri sergilendi. Serginin açılışındaki konuşmaları, bir kadın eğitmen, işaret diline çevirdi.

Belediyenin ek hizmet binasındaki salonda hazırlanan serginin açılışına,  Melikgazi Kaymakamı  Erkaya Yırık, Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç,  Kayseri Esnafve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir,  AK Parti  Melikgazi İlçe Başkanı Sami  Kadıoğlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Kocaoğlu, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve kursiyerler katıldı. Açılışta konuşan Kaymakam  Erkaya Yırık, kültürel varlıkların korunup, gelecek kuşaklara aktarılmasında ve ev kadınlarının üretime katılmasında Meslek Edindirme Kurslarının büyük önemi bulunduğunu kaydetti. Kaymakam Yırık, " Melikgazi Meslek Edindirme Kursları demek, sevgi, saygı, hoşgörü, çalışmak, üretmek ve öğrenmek demektir" dedi.

Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, ilkbahar döneminde açılan hanımlara yönelik Meslek Edindirme Kursları´nın sona erdiğini ve kurs süresince el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı sergi açıldığını söyledi. Halkın, özellikle hanımların beğenisine sunulan eserlerin kursiyerler tarafından yapıldığını ve hepsinin birer Anadolu motifi taşıdığını dolayısı ile birer sanat eseri olduğunu belirten Başkan  Memduh Büyükkılıç, " Melikgazi Belediyesince her yıl ilk ve sonbahar olmak üzere iki dönem Meslek Edindirme kursları açıyoruz. 22 ayrı semtte kurs merkezimiz mevcut. Makrome, kuaförlük, ev tekstili, giyim, takı-tasarım, dikiş, nakış, tekstil boyama, kilim dokuma gibi branşlar da açılan kurslara ev hanımları büyük ilgi gösteriyor. Ev hanımları bu vesile ile hem boş zamanlarını öğrenerek değerlendirmekte, hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar" diye konuştu. Bu tür kurslarla Anadolu Kültür ve Sanatı´nın öğretildiğini, gelecek kuşaklara aktarılmasına aracı olduğundan dolayı ise bölgesel kültürün yaygınlaştırıldığını ifade eden Büyükkılıç, ilkbahar dönemi meslek edindirme kurslarında 3 bin 210 öğrencinin 178 öğretmen nezaretinde ve 73 branşta, 6 ay boyunca toplam 180 saat üzerinden kurs aldığını ve bu sergide toplam 2 bin 500 eserin ortaya çıktığını da kaydetti. Serginin açılışında bir kadın eğitmen, yapılan konuşmaları işitme engelliler için işaret diline çevirdi. Sergi, hafta boyunca açık kalacak.