Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

METRUK BİNALAR KONTROL ALTINA ALINIYOR

METRUK BİNALAR KONTROL  ALTINA ALINIYOR

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, yerleşim alanlarında bulunan suça meyilli kişilerce giriş çıkış yapılabilecek ve barınak olarak kullanabilecek durumda olduğu binaları yıkmaya devam ediyor.

Kayseri  Emniyet Müdürlüğü, yerleşim alanlarında bulunan suça meyilli kişilerce giriş çıkış yapılabilecek ve barınak olarak kullanabilecek durumda olduğu binaları yıkmaya devam ediyor.
İl Emniyet Müdürlüğü, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu´nun 81 İl Emniyet Müdürlüğüne vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri ve diğer şubeler  önleyici polislik faaliyetleri kapsamında suça meyilli kişilerce kullanılabilecek durumda olan, güvenlik yönünden risk taşıyan, alkol ve uyuşturucu bağımlısı gençlerin mesken haline getirdiği, suça mekan olabilecek durumda olan yerler belirlenerek çalışmalara başladı.  Belirlenen metruk binalarla ilgili olarak öncelikle sahipleri ile görüşülerek sağlamlaştırılması veya yıktırılması sağlandı. Sahibine ulaşılamayan veya sağlamlaştırma çalışması yapılmayan binaların yıkılması tarihi eser niteliği taşıyan binaların da koruma altına alınması ile ilgili olarak Melikgazi, Kocasinan ve Talas Belediye Başkanlıkları ile gerekli yazışmalar yapılıyor. Emniyet yetkilileri bugüne kadar 10 metruk binanın yıkımının gerçekleştirildiğini, belirlenen binaların yıkım çalışmalarının ise devam ettiğini açıkladı.