Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

MEZAR TAŞÇILARI SİTESİ AÇILDI

MEZAR TAŞÇILARI SİTESİ AÇILDI

Kayseri Melikgazi Belediyesi Kayseri Şehir Mezarlığında yaptırdığı mezar taşçıları esnafına özel site törenle hizmete açıldı.

Kayseri Melikgazi Belediyesi Kayseri Şehir Mezarlığında yaptırdığı mezar taşçıları esnafına özel site törenle hizmete açıldı.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, esnaf siteleri ile esnaflara ayrı bir misyon ve vizyon kazandırdıklarını,bu sayede esnaf dostu belediye olarak bilindiklerini,son olarak mezar  Taşçılari esnafina  özel site inşa ederek aynı işi yapan esnafı bir araya getirerek hizmette bütünlük ve birliktelik sağladıklarını söyledi.

Mezarcılar Sitesi açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ak Parti il Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık,Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu,Hacılar belediye Başkanı Doğan Ekici,  Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri Birliği Başkanı Mustafa Alan, Taşçılar ve Mezarcılar Dernek  Başkanı Ali Kurt,meclis üyeleri,mahalle muhtarları ve site esnafları katıldı.

Taşcılar ve Mezarcılar Derneği Başkanı Ali Kurt ?Melikgazimizin bu hizmeti sayesinde tertemiz ve nezih bir mekanda vatandaşlarımıza hizmet veriyor, işlerimizi rahatlıkla sürdürebiliyoruz. Bizlere bu güzel mekanı yapan esnaf dostu Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç ve tüm çalışanlarına arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.?dedi.

MEZAR TAŞÇILARI SİTESİNİN Şehir Mezarlığının 4. Kapısının karşısındaki alana inşa edildiğini hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, esnaf sitelerin önemini vurgulayarak konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

?Melikgazi Belediyemiz esnaf dostu bir belediye olarak Kapalı semt pazar yerleri, Hurdacılar sitesi, İnşaat Malzemesi Satıcılar sitesi, Çelik Eşya üretici ve satıcılar sitesi, Peynirciler siteleri ile aslında esnafa ekonomiye ve istihdama yatırım yapıyoruz. Esnaf sitelerimiz hem esnaf kesimine hem de tüketiciye verdiğimiz önemin bir kanıtıdır. MEZAR TAŞCILARI ESNAF SİTEMİZ´de 28 esnaf kardeşimizi bir araya getirerek iş disiplini, çevre ve görsel kirlilik ortadan kaldırılmıştır. Çevre düzenlemesi, otopark ile sosyal tesis binası yapılarak hizmette bütünlük sağlanmıştır.İlçeye yapılan her yatırım esnafın gelirini artırmaktadır. Kayseri bölge ve ülke ekonomisi için önemli bir merkez. Yerel yönetimler şehrin prestijini arttıracak çalışmalara imza atmalıdır. Üreten, kazanan ve kazandıran bir şehir olarak projeleri birer birer hayata geçiriyoruz. Hayırlı olsun.?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´de açışta yaptığı konuşmada ?Bu hizmet kolay bir hizmet değil, bugün hangi esnaf grubu gelirse gelsin belediyemiz bağrını açıyor,koşuyor,elimizdeki imkanları sonuna kadar değerlendiriyoruz. Esnafın gelişmesi için en büyük engel işyeri problemi ama bu Kayseri için geçerli değil. Esnaf sitemizde olduğu gibi bir arada ve beraber olmak bereketi getirir, birlik ve beraberliğin getirdiği bu bereket işlerinize yansır. Rabbim hepinize hayırlı kazançlar nasip etsin. Esnafımızın önünü açan bu hizmetlerden dolayı başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.?dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa ALAN ?Büyükşehir´de yaşıyorsak Büyükşehirde yaşamanın bir bedeli var. Yapılan hizmetlerde bu bedelin bir gereği. Mezarcı kardeşlerimizin mekanı belli oldu. Yapılan bu çalışmadan dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Kayseri  çok güzel bir şehir. Melikgazi ilçesi de birçok şehirden büyük; nüfusumuzun 600 bine yakını Melikgazi´de. Melikgazi Belediyesi´nin  bu hizmetinin yanında özellikle mezarcı  kardeşlerime; İşlerimizi özenle yapmalarını tavsiye ediyorum. Bu işyerleri, çalışanlara hayırlı uğurlu olsun, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.?

Başkan Büyükkılıç açılışa katılan davetliler ile birlikte site esnaflarını da ziyaret ederek hayırlı işler temennisinde bulundu. Açılış ve tanıtım töreninde katılımcılara ekmek arası balık ikram edildi.