Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ DEVELİ´DE

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ DEVELİ´DE

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Develide düzenlenen mitingde Develilerle bir araya geldi. 16 Nisanda düzenlenecek referandum nedeniyle düzenlenen mitinge Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu, İsmail Tamer, İsma



Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Develide düzenlenen mitingde Develilerle bir araya geldi. 16 Nisanda düzenlenecek referandum nedeniyle düzenlenen mitinge Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu, İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Ak Parti MYK üyesi Yaşar Karayel, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Durukan, İlçe protokolü ve Develili vatandaşlar katıldı.

 

Miting aziz şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar açılış konuşması yaptı.
Konuşmasında Cabbar ?Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi, Develimiz de AK Parti iktidarı ile birlikte bir çok kazanımlar elde etmiştir ve elde etmeye de devam edecektir. Koalisyonlardan, develüasyonlardan ve siyasi istikrarsızlıklardan çok çekmiş olan halkımız AK Parti iktidarı ile birlikte sosyo-ekonomik refah düzeyi yükselmiş ve derdi, davası millet olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın önderliğinde ülkemiz adeta çağ atlamış, olumlu yönde birçok değişim yaşamıştır.
Sayın Bakanım, Develimizin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olması, Develideki eğitim faaliyetlerini daha da önemli hale getirmektedir. Develimizdeki okullarımızın %80´lik kısmı hayırsever hemşerilerimiz tarafından yapılmıştır. Eğitime bu denli önem veren Develimizin eğitimdeki en büyük hayali şu an Erciyes Üniversitesi bünyesinde eğitim verilen Seyrani Kampüsümüzün Seyrani Üniversitesine dönüşmesidir. Bu amaçla bizler hemşerimiz, milletvekilimiz Sami Dedeoğlu´nun önderliğinde ve gayretli çalışmaları ile var gücümüzle bu uğurda çalışmaya devam ediyoruz. Bakanımızdan Develimize Seyrani Üniversitesini kazandırma yolunda yardım ve desteklerini bekliyoruz.
Malumunuz 15 Temmuz ülkemiz için milattır. Yurdumuzun dört bir yanında olduğu gibi biz Develililer de şu an bulunduğumuz bu meydanda vatanımız için, ezanımız için, bayrağımız için nöbetimizi tuttuk. Ama Sayın Bakanım, bizim nöbetimiz bitmedi. Bizler yüreğimizle, dualarımızla ve aşkla ülkemizin adeta kaderini değiştirecek 16 Nisanı bekliyoruz. Bizim nöbetimiz 16 Nisanda bitecek? dedi.

 

Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ?16 Nisan referandumda Kayseri´de Develi´nin bir rekora imza atacağına inanıyorum. 16 Nisan´da tüm Develi halkını evete davet ediyorum? dedi.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu ?Sizler varsanız bizler varız, sizler yoksanız bizlerin hiçbir önemi yok. Onun için sizlere ne kadar hizmet etsek azdır. Nasıl 1 Kasım´da destan yazdıysa inşallah Develi 16 Nisan´da da destan yazarak bu işi taçlandıracağından kalpten inanıyorum. Gece gündüz demeden Develi için çalışmaya devam edeceğiz. Erciyes Develi Karayolu bu sene tamamlanıyor. Develi girişindeki kazaları önlemek için Alt geçit için çalışmaları bu sene başlanacak. 150 yatak kapasiteli hastanemizin ihalesi yapıldı. Yıllardır zile mahallesinde tapu alamayan hemşerilerim beni dün aradı. Tapularını aldılar. Hayırlı olsun. Yukarı Develi´de 60 yatak kapasiteli engelli yaşam merkezinin temeli en kısa zamanda atacağız. İstikrar ne kadar devam ederse hizmette aynı şekilde devam edecektir? dedi.

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ? Referandum sahasına baktığımız zaman çok farklı fikirler görüyoruz. Ben onlara şer cephesi diyorum. Evete karşı çıkanlar sizlere vermiş oldukları bilgiler doğru değil. Türkiye Büyük Millet Meclisinin yetkileri eskisinden daha güçlü hale gelecek. Meclis yürütme ve yargı tamamen bağımsız hale getireceğiz. Develi´den 16 Nisan´da daha aydınlık bir gelecek çıkacağına inanıyorum´ ´dedi.

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ?İnşallah Develi için ne eksik varsa en kısa zamanda tamamlanacaktır. İsmail kardeşim 16 Nisan´da ki referandumda Cumhurbaşkanımızın görüşlerini ifade etti. Develi halkı 16 Nisanda adına yakışır bir sonuç çıkacağından hiç şüphem yoktur´ ´dedi.

Ak Parti MYK üyesi Yaşar Karayel ? Değerli kardeşlilerimiz her şeyi söyledi. İnşallah hep birlikte yeni Türkiye´nin yeni kuruluşuna omuz veriyoruz. Sayın Bakanıma Develi´ye teşriflerinden dolayı çok teşekkür ederim´´ dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, Birilerinin "tek adam" diye bir söylem tutturduğunu dile getiren Yılmaz, tek adamın yalnız, zayıf ve güçsüz olacağını ancak yanında millet durduğu zaman güçlü olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti "Eğer birisi birisinin yanında duruyorsa o güçlüdür. Millet kimin yanında duracağını biliyor. 15 Temmuz bunu gösterdi. Kaptan, fırtınalı havalarda belli olur. 15 Temmuz´da güçlü bir lidere sahip olmakla ülkenin uçurumun kenarından döndüğünü, kardeş kavgasından kurtulduğunu, iç savaştan kurtulduğunu, bunu da liderine borçlu olduğunu biliyor ve millet Recep Tayyip Erdoğan´ın yanında duruyor. ´Niye Tayyip Erdoğan´ın yanında duruyorsun?´ diye millete kızamayanlar, Tayyip Erdoğan´a kızıyorlar ´Niye millet senin yanında duruyor?´ diye. Millette kusur olmaz. Devletin de bu vatanın da sahibi millettir. Geri kalan hepsi ona hizmetkardır. Bu milletin doğru yaptığını kabul edersek hiçbir korkuya gerek yok. Bizde güzel bir söz var. ´Kadere iman eden kederden emin olur´. Milletine güvenen vehimlerinden kurtulur. Milletine güven, tek adam vehimleri bu ülkeye gelmez, millet müsaade etmez. Millet kendisine zulmedecek birisini bu göreve getirir mi? Milletin hata yapmayacağını kabul edersen doğru demek lazım. Hata yapacağını kabul edersen kusura bakma senin kafan daha demokrasiyle bağlanamamış, demokrasinin ne olduğunu anlayamamışsın. Bu milleti de anlayamamışsın? dedi.

Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet, miting sonrası Develi merkez çarşı camini ve ardından tarihi Siva Sitti Hatun Cami´ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası Bakan Yılmaz, miting için ev sahipliği yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İlçe Başkanı Mehmet Durukan ve Develililere göstermiş oldukları misafirperverlikten ötürü teşekkür ederek Develi´den ayrıldı.