Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

MİLLİ TAKIMIN KAYSERİ KADİR HAS`DA OYNAMASI GÜNDEMDE

MİLLİ TAKIMIN KAYSERİ KADİR HAS`DA OYNAMASI GÜNDEMDE

TÜRKİYE-Kazakistan maçı sonrası A milli futbol takımının bundan böyle gruptaki ev sahibi olarak oynayacağı karşılaşmalarının Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı`nda oynaması gündeme geldi. Türkiye Futbol Federasyonu Müsabakalar ve Organizsyon bi

 

 TÜRKİYE-Kazakistan maçı sonrası A milli futbol takımının bundan böyle gruptaki ev sahibi olarak oynayacağı karşılaşmalarının Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı`nda oynaması gündeme geldi. Türkiye Futbol Federasyonu Müsabakalar ve Organizsyon birimi yetkililerinin stat ve sahanın son durumu ile ilgili bilgi aldı.

Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. Genel Müdürü Ali Üstünel, 8 Mart 2009 tarihinde hizmete açılan stadın açıldığı günden bu yana 4 milli maç, 2 Türkiye Kupası, U-20 Dünya Kupası açılış maçı ve B grupu karşılaşmalarına ev sahipliği yaptığını belirtti, şunları söyledi:

"FIFA ve UEFA kriterlerine uygun olarak dizayn edilen 32 bin kişi kapasiteli Kadir Has Stadımız, 460 adet yüksek çözünürlüklü kamera, Passolig sistemine uygun 54 dijital turnikeyle Futbol Federasyonu tarafından Türk Milli Takımı`nın Euro 2016 eleme müsabakalarını oynayacağı aday statlardan birisi olarak bildirildi. Bunun için stadımızda UEFA denetçileri tarafından bir inceleme yapıldı ve bunun sonucunda UEFA değerlendirmelerinin en yüksek standardı olan 4 yıldız verildi. Türkiye-Kazakistan maçı sonrası TFF Müsabaka ve Organizasyon Birimi yöneticileri bizi arayıp stadın ve zeminin son durumunu sordular. Bu da önümüzdeki dönemde milli takımımızın yeniden Kayseri`ye gelmesi anlamını taşıyor."

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı`nda bugüne dek Türkiye-Azerbaycan,Türkiye Estonya, Türkiye-Andora ve Türkiye-Japonya U-20 milli maçları, Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe-Galatasaray Türkiye Kupası finalleri, U-20 Dünya Kupası açılış maçı ile B grubuna ait müsabakalar oynandı