Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

MİMAR SİNAN´I ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

MİMAR SİNAN´I ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Vali Süleyman Kamçı, Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ?Mimar Sinan´ın İzinde Daha İyi Bir Dünya Tasarla? programına katıldı.

 

Vali Süleyman Kamçı, Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ?Mimar Sinan´ın İzinde Daha İyi Bir Dünya Tasarla? programına katıldı.
 
Mimar Sinan´ın memleketi Ağırnas´ta gerçekleşen etkinliklere Vali Kamçı´nın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Çelik, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Jandarma Komutanı Albay Bayram Özer, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Vali Kamçı, Mimar Sinan´ın, Türk mimarlık tarihinin, ilk sıradaki yerini tartışmasız açık ara hak eden en değerli üstat olduğunu ifade ederek, yaptığı işler ile gönüllere taht kuran Mimar Sinan´ın yapıtlarından halen birçok mimarın ilham aldığını, sanatseverlerin O´nun eserlerinin ihtişamı ve güzelliği karşısında hayran kaldığını belirtti.
 
Özgün taş yapılar ve yer altı şehirleriyle ünlü Ağırnas Mahallesi´nin, O´nun sanatının kaynağıyla ilgili bizlere önemli ipuçları verdiğini ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
 
?Mimar Sinan´ın eserlerinin fikri altyapısını oluşturan Ağırnas´ı gezdiğimizde gördüğümüz mimari ile bugün insanlara sunulan mimari arasında önemli farklar olduğunu görüyoruz.Bu önemli farka dikkat çekmek için bu yıl Dünya Mimarlar Günü kapsamında; ?Mimar Sinan´ın izinde daha iyi bir Dünya Tasarla? temalı etkinlikler düzenliyoruz.?
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik yaptığı konuşmada, Mimar Sinan´ın sadece Kayseri´nin yaşadığı dönemin bir değeri olmadığını, Mimar Sinan´ın insanlık tarihinin en önemli değerlerinden birisi olduğunu ifade ederek, ?Bu yüzden de ölümünün üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen hala hayırla yad ediliyor ve edilmeye de devam edecek.? dedi.
 
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, Mimar Sinan gibi bir dehayı çıkaran bu topraklara hizmet etmenin gururunu yaşadığını ifade ederek, Mimar Sinan´ın doğum yeri olan Ağırnas´ın tarihi önemine vurgu yaptı ve bu anlamda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Konuşmaların ardından, Vali Kamçı ve protokole mensup kişiler Mimar Sinan´ın evini ve tarihi değerleri gezerek bilgi aldılar.