Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

MOBİLYACILAR, SORUNLU MÜŞTERİLERİ ‘KARA LİSTE'YE ALACAK

MOBİLYACILAR, SORUNLU MÜŞTERİLERİ ‘KARA LİSTE

KAYSERİ Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) Başkanı Mahmut Alak, `` Niteliksiz Müşteri Portföyü oluşturacağız. İnşallah sorunlu müşterileri burada ilan edeceğiz`` dedi. Alak , dernek merkezinin binasındaki elektronik pano ile iş arayanlara da yardım et

 

 KAYSERİ Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) Başkanı Mahmut Alak, `` Niteliksiz Müşteri Portföyü oluşturacağız. İnşallah sorunlu müşterileri burada ilan edeceğiz`` dedi. Alak , dernek merkezinin binasındaki elektronik pano ile iş arayanlara da yardım ettiklerini söyledi

Kayseri`de mobilya imalatı yapan 75 kuruluşun bir araya geldiği çatı dernek KAYMOS`un Başkanı Mahmut Alak, `Ortak Lojistik Hizmetleri` ve `Satış Sonrası Servis` projelerinin hayata geçirildiğini belirterek, ``Ortak Lojistik Hizmetleri projemiz, Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde devam etmekte. Tır`larımız giydirilmiş durumda. Parça nakliyelerimizin bu bölgelere nakli devam ediyor. Ayrıca 81 ilin 74`ünde satış sonrası servis hizmetlerinde bir link kurduk. Bu illerimize ve 850 ilçeye şu anda satış sonrası servis hizmetleri verir durumdayız. Dernek üyelerimiz bu hizmetlerden yararlanabiliyor`` ifadelerini kullandı.

MOBİLYA SANAYİNDE ÇALIŞACAK İŞÇİLER İÇİN PANO

Alak, derneğin 2010 yılında kurulduğunu, kısa zamanda önemli çalışmalara imza attığını belirterek, şu anda 75 üyeye ulaştıklarını bildirdi. Derneğin çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini kaydeden Alak, ``Derneğimizin binasının girişine işçi ilan panosunu astık. İşçilerle işverenleri bir araya getirip buluşturuyoruz. Niteliksiz Müşteri Portföyü oluşturacağız. İnşallah sorunlu müşterileri burada ilan edeceğiz. Bu gibi projelerimiz devam etmekte. İnşallah, Kayseri`nin kurumsal ağabeyleri dediğimiz, büyüklerimiz bizlere destek verirlerse, biz yolumuza çok hızlı bir şekilde gideceğiz. Bugüne kadar hep destek aldık, inşallah bundan sonra da almaya devam edeceğiz`` diye konuştu.

TASARIMSIZ ÜRETİM OLMAZ

KAYMOS Başkanı Mahmut Alak, mobilya sektörünün gelişmesindeki en büyük etkenlerden bir tanesinin Tasarım Merkezi olduğunu da ifade ederek, ``Tasarım merkezleri ciddi yatırımlarla kuruluyor. Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüz, Üniversite işbirliğiyle Kayseri Endüstriyel Tasarım Merkezi`ni (KETAM) kurdu. Şu anda bize göre atıl pozisyonda. Biz onun tamamını veya bir bölümünü derneğin kullanımına açılmasını talep edeceğiz. Orada Endüstri Mühendislerini eğitime tabi tutup mobilya sektörüne katmak istiyoruz. Tasarımsız üretim, üretimsiz satış, satış sonrası servis aşamalarını düzenleyeceğiz. Satış ise fuarsız olmuyor. Bunları bir organize etmek istiyoruz. Bunun için bir araya geldik. Kayseri mobilyası, daha iyi günlere gidiyor diye tahmin ediyorum`` ifadelerini kullandı.