Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

MOSTAR´DA ORTAK SERGİ

MOSTAR´DA ORTAK SERGİ

Bosna Hersek´in Mostar kentinde açtığı kurslarla Sırp, Hırvat ve Boşnaklar arasında "Barış Köprüsü" kuran Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) çalışmalarına yenisini daha ekledi.

Bosna  Hersek´in Mostar kentinde açtığı kurslarla Sırp, Hırvat ve Boşnaklar arasında "Barış Köprüsü" kuran Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) çalışmalarına yenisini daha ekledi. İki kardeş şehrin kültür merkezleri tarafından ortak bir kurs daha açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) ve Mostar Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde Hüsn-ü Hat Kursları verilmeye başlandı. Mostar halkına hizmet edecek kursun açılışına KAYMEK Müdürü Mürşide Gonca Aslan, Mostar Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber ve Mostar Başimamı Suljo Çikotiç katıldı. Mostarlı Hat Sanatçısı Munib Obradoviç tarafından verilecek kurslar 6 ay sürecek. İki kardeş şehir olan Kayseri ve Mostar´ın kültür merkezleri önümüzdeki günlerde ortak çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.