Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

MÜLTECİ GÜNÜNDE MÜLTECİLERE İFTAR

MÜLTECİ GÜNÜNDE MÜLTECİLERE İFTAR

Kayseri Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi tarafından Mülteci Günü etkinlikleri kapsamında Suriyeli mültecilere yönelik iftarda düzenlendi.

Kayseri Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi tarafından Mülteci Günü etkinlikleri kapsamında Suriyeli mültecilere yönelik iftarda düzenlendi.  İftar yemeğine Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da katıldı.

 

 

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KTO AB Merkezi tarafından Mülteci Günü etkinlikleri kapsamında Suriyeli mülteciler ile iftarda bir araya geldi. 

 

Danişmentgazi Mahallesi´nde bulunan Melikgazi Belediyesi Sosyal Tesisleri´nde düzenlenen iftar hakkında bilgiler veren KTO Başkanı Hiçyılmaz, "Mülteci Günü dolayısıyla AB Merkezimiz tarafından düzenlenen iftar yemeğinde mültecilerle bir araya geldik. Suriye´den gelen mültecilere bu vesileyle iftar yemeğinde bir arada olmaktan dolayı gerçekten çok mutluyuz. Kayseri Ticaret Odası olarak bu tür etkinliklerimizi zaten yapıyoruz. Bugün de AB Merkezimiz tarafından düzenlenen ve Mülteci Günü´ne isabet eden bugünde onlarla beraber olacağız. İnşallah bu tür sosyal etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

 

Türkiye´deki Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri Ağı, mültecileri ve onlara ev sahipliği yapan toplulukları 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü münasebetiyle 20 kentte kurduğu iftar sofralarında konuk etti. Dünya Mülteciler Gününün bu yıl kutsal Ramazan ayına denk gelmesi münasebetiyle Avrupa Birliği, mültecileri, vatandaşları ve AB´nin temsilcilerini bir araya getiren 20 şehirde iftar yemeği verdi.

 

"MÜLTECİ GÜNÜ NEDİR?"

Mülteci Günü etkinlikleri, Delegasyonun AB Bilgi Merkezleri Ağı tarafından, Türkiye´deki kamu kurumları ve başlıca paydaşlara AB´nin Türkiye´deki çalışmalarına ilişkin sağlıklı bilgi sunabilmek amacıyla yıl boyunca düzenlenmekte olan birçok faaliyetten bir tanesidir. Delegasyon ilk AB Bilgi Merkezi´ni 1996 yılında Gaziantep´te açmıştır. O tarihten bu yana Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van´da da merkezler kurulmuştur. Bu merkezler kamuoyunun AB hakkında bilgilendirilmesi amacıyla ticaret ve sanayi odaları gibi yerel ortaklarla işbirliği halinde çalışmaktadır.