Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

MÜSTEŞAR KEMAL`DEN TİYATRO TÜYOLARI

MÜSTEŞAR KEMAL`DEN TİYATRO TÜYOLARI

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi`nin tiyatro sezonunun açılışına, `Çocuklar Duymasın` adlı dizide oynadığı `Emekli Müsteşar Kemal` rolüyle de tanınan ünlü oyuncu Ferdi Akarnur katıldı. Akarnur, Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı`nda gençlerle bir araya gelerek oyu

 BÜYÜKŞEHİR Belediyesi`nin tiyatro sezonunun açılışına, `Çocuklar Duymasın` adlı dizide oynadığı `Emekli Müsteşar Kemal` rolüyle de tanınan ünlü oyuncu Ferdi Akarnur katıldı. Akarnur, Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı`nda gençlerle bir araya gelerek oyunculukla ilgili soruları cevaplandırdı.

Büyükşehir Belediyesi`nin tiyatro sezonunun açılışı nedeniyle düzenlenen söyleşide bir konuşma yapan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, geçen yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından 200`e yakın kültür-sanat etkinliği gerçekleştirdiklerini ve bu etkinlikleri 600 bine yakın insanın izlediğini söyledi. Bu yılki hedeflerinin 1 milyon izleyiciye ulaşmak olduğunu belirten Durukan, Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali hakkında da bilgiler verdi. Festivalin 9 yıl önce başladığını dile getiren Durukan, "Şu ana kadar festivalimize Kayseri`nin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışından 250 okul katıldı. Sahnelenen oyunlarda 150 bin izleyiciye ulaştık. Festivalimizin onuncusunda 200 bin izleyici hedefliyoruz" dedi.

Durukan daha sonra Ünlü Oyuncu Ferdi Akarnur`a katılımından dolayı bir plaket verdi. Söyleşide öncelikle tiyatro hakkında görüşlerini açıklayan Ferdi Akarnur, "Tiyatro için bir kabiliyet gerekiyor; ama kabiliyeti olanların da emek vermesi lazım" dedi. Geçmişte amatör tiyatro yapmak için çok zorluk çektiklerini ifade eden Akarnur, Kayseri`de pek çok olanak olduğunu ifade ederek gençlerin bu imkanları değerlendirmesini istedi. Söyleşiye katılan gençlerin sorularını da cevaplayan Akarnur, bir soru üzerine Kayseri`de kültür ve sanata yönelik ciddi bir anlayışın olduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi`nin örnek gösterdi. Akarnur, kültür merkezi salonunu gezdiğini dile getirerek bu denli güzel salonların İstanbul`da dahi bulunmadığını söyledi.