Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

"NEDEN İSTİFA EDECEKSİN? KARARINA SAYGI DUYUYORUM"

MHP´den atılan  Kayseri  Milletvekili  Yusuf Halaçoğlu, MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli´yle 12 Ocak´ta Meclis´te yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı. Halaçoğlu, görüşmeyi "Hayır diyeceğim için istifa etmeyi düşündüğümü söyledim. ´Neden istifa edeceks

 

MHP´den atılan  Kayseri  Milletvekili  Yusuf Halaçoğlu, MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli´yle 12 Ocak´ta Meclis´te yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı. Halaçoğlu, görüşmeyi "Hayır diyeceğim için istifa etmeyi düşündüğümü söyledim. ´Neden istifa edeceksin, kararına saygı duyuyorum´ dedi" sözleriyle anlattı.

 

Sözcü gazetesinden Kamil Elibol´a konuşan Halaçoğlu, Genel Kurul ve kuliste iki saati aşkın sohbet ettiği Bahçeli´yle iki gün sonra odasında yaptığı baş başa görüşmede istifa konusunun gündeme geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

 

"Randevu istedim. 12 Ocak Perşembe günü saat 19.00´da beni odasına davet etti. 45 dakikalık görüşmede ´Siz evet, ben hayır diyorum. Bunu etik bulmuyorum, o nedenle istifa etmeyi düşünüyorum´ dedim. ´Neden istifa edeceksin? Bu kararına saygı duyuyorum´ dedi.

 

Görüşmede ´Genel Başkanım bu pakete neden evet dediğinizin gerekçelerini söyleyin ben de evet diyeyim. 14 yıldır beka sorunu varsa 2.5 yıl sonra anayasa değişikliği neden tekrar uygulamaya sokuluyor´ dedi.

Sayın Bahçeli, ´Hocam beka sorununu ve ülkenin içinde bulunduğu durumu biliyorsun.  Türkiye ve millet için evet diyoruz´ deyince bunların bahane olmadığını söyledim. ´Tek kişiye böyle bir yetki verirsek bunlar yarın seçime gider. Kontrolsüzlük ve denetimsizlik yaşanırsa asıl o zaman darbe olur´ uyarısında bulundum.

Görüşmede  İstanbul  Milletvekili  Arzu Erdem´in oylarını kullanan milletvekillerinden pulları toplamasını etik bulmadığımı belirtip, bunu çok aşağılayıcı bulduğumu söyledim. Erdem´i pulları toplarken kameraya aldığımı anlattım. Bahçeli bu sözlerime hiç tepki vermedi.

 

Bu görüşme sonrası  Ümit Özdağ´ın, "Hocam tüm gayretlerine rağmen kendini partiden attıramadın" diye espri yaptığını anlatan Halaçoğlu, "Hayır" dedikleri için  İsmail Ok ve  Nuri Okutan´la birlikte ihraç edildiklerini öne sürdü. Özdağ´la birlikte  Adana ve  Mersin´de düzenledikleri toplantılara değinen Halaçoğlu, "Sahada AKP ve MHP seçmeninin bilinçlendiğine şahit oldum. Şu an ´Hayır´ oyları yüzde 60 seviyesinde? Vatandaş her şeyin farkında bu oran yüzde 65´leri bulabilir" diye konuştu.