Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ÖĞRENCİ İŞLERİ MERKEZİ HİZMETE BAŞLADI

ÖĞRENCİ İŞLERİ MERKEZİ HİZMETE BAŞLADI

Erciyes Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile fakültelerdeki öğrenci işleri birimleri, eski Mediko Sosyal Tesislerinde hizmet vermeye başladı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile fakültelerdeki öğrenci işleri birimleri, eski Mediko Sosyal Tesisleri`nde hizmet vermeye başladı.

Öğrenci İşleri Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Tuncay Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, öğrenci işlerinin tek merkezde toplanması için alt yapı çalışmalarının yaklaşık 2 yıl önce başladığını belirtti.

Oluşturulan merkezde öğrencilere daha hızlı hizmet verileceğini ve şikayetlerin daha kısa sürede sonuçlandırılacağını ifade eden Karaaslan, merkezde Öğrenci Bilgi Sistemi`ndeki hatalara anında müdahale edebilecek bilgi işlem ekibinin de görev yapacağını kaydetti.

Karaaslan, merkezdeki yeniliklerden de bahsederek, "Öğrenciler, öğrenci belgesi ve transkriptlerini önceden kendi bölümlerinin öğrenci işlerinden alıyorlardı ama şu anda e-imza yardımı ile internet ortamından temin edebiliyorlar. Öğrencilerimizin öğrenci belgesi veya transkript için öğrenci işleri merkezine gelmelerine gerek kalmamıştır. Artık diplomalarımız da e-imza ile verilebilecek. Hem de geçici mezuniyet belgesine gerek kalmayacak. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra diploma için 1-2 yıl beklemeyecekler, diplomalarına hemen sahip olabilecekler" ifadelerini kullandı.