Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

ÖĞRENCİLER YARIYIL TATİLİNE GİRDİ

ÖĞRENCİLER YARIYIL TATİLİNE GİRDİ

Kayseri´de, okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 291 bin öğrenci karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi

Kayseri´de, okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 291 bin öğrenci karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi. Vali Yardımcısı Baha Başçelik de öğrencilere karne dağıtarak heyecanlarına ortak oldu.
 
2016-2017 eğitim öğretim yılının 19 Eylül Pazartesi günü başlayan ilk yarıyılının sona ermesi nedeniyle Refika Küçükçalık İlkokulu´nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene,  Vali Yardımcısı Baha Başçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ile Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
 
Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Kayseri´de eğitim gören yaklaşık 291 bin öğrencinin 2016-2017 eğitim -öğretim döneminin ilk yarısını güzel bir şekilde tamamladığını belirterek, eğitim-öğretime katkıda bulunan velilere, okul aile birliklerine ve ilgili kamu kurumlarına teşekkür etti.
 
Herhangi bir sıkıntı olmadan ilk yarıyılın tamamlandığını belirten Vali Yardımcısı Baha Başçelik, ?Çocuklarımız öğretmenleriyle, yöneticileriyle, velileriyle beraber sağlık ve huzur içerisinde bu yarıyıl tatiline ulaştılar. İnşallah bu yarıyıl tatilinde de güzelce dinlenecekler ve ikinci yarıyıla daha heyecanlı şekilde başlayacaklar. Şuan burada bulunamayan Sayın Valimiz Süleyman Kamçı´nın da sizlere selamını getirdim. Sayın Valimiz tüm öğrencilere eğitim- öğretim hayatında başarılar diledi. ? dedi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı da okulların akademik anlamda bilgi edinilen yerler olmasının yanında çocuk ve gençlerin duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimine yönelik birçok kazanımında gerçekleştirildiği kurumlar olduğunu ifade ederek, karnenin, öğrenim görülen derslere ilişkin sadece akademik anlamda alınmış notlar bütünü olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti.
 
Törenin sonunda Vali Yardımcısı Baha Başçelik, ilk olarak 5. sınıftaki öğrencilerin karnelerini dağıtarak, derslerini başarıyla geçen öğrencilere yarıyıl tatilinde okumaları için kitap hediye etti.
 
Daha sonra diğer sınıflara geçerek öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Yardımcısı Baha Başçelik ve beraberindekiler, sınıflardaki öğrencilere de karnelerini dağıtarak kitap hediye ettiler.