Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

OKULLAR DA 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

OKULLAR DA 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

Kayseri´de 2017 - 2018 eğitim öğretim sezonunda 295 bin 916 öğrenci ve 18 bin 366 öğretmen için ilk ders zili çaldı.

Kayseri´de 2017 - 2018 eğitim öğretim sezonunda 295 bin 916 öğrenci ve 18 bin 366 öğretmen için ilk ders zili çaldı.
 
Eğitim - öğretim yılı ve İlköğretim Haftası´nın başlaması nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Han İlkokulu´nda tören düzenlendi. Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları törene katılarak öğrencileri ilk gününde yalnız bırakmadı.
 
Vali Kamçı, tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın mutluluğunu, heyecanını ve coşkusunu yaşadıklarını ifade ederek, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının, başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere, velilerimize, memleketimize ve İlimize hayırlı olmasını temenni etti.
 
Anayasamızda da belirtildiği üzere hiç bir vatandaşımızın eğitimden yoksun bırakılamayacağını ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
 
?Bu doğrultuda eğitim hizmetlerimizi gerçekleştiriyor; çeşitli nedenlerle eğitimden uzak kalan veya alıkonulan vatandaşlarımıza örgün veya açık öğretim aracılığı ile eğitim imkanı sunuyoruz. Bunun yanında, öğrenci ve öğretmenlerimizin en iyi fiziki koşullarda eğitim faaliyetlerini sürdürebilmeleri, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerinin gerçekleştirebilecekleri için mekansal alanların oluşturulması, bilişim teknolojilerinden öğrencilerimizin faydalandırılması doğrultusunda çalışmalarımız devam etmektedir.?
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik yaptığı konuşmada, Devletimizin öğrencilerin daha güçlü bireyler olması için fiziki bina ve içindeki donanımlarla ilgili önemli yatırımlar yaptığını ifade ederek, ?Bizler de üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bir taraftan okullar bir taraftan diğer ihtiyaçlarınızın temini için gayret ediyoruz. Tek derdimiz var, o da ülkemizin geleceğidir.? dedi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı da, öğretmen ve öğrencilere kavuşmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, yeni eğitim sezonunun sorunsuz sürdürülebilmesi için gerçekleştirilen çalışmalardan bahsetti ve yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
Törenin ardından, ilk ders zilini Vali Kamçı ve protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte çaldı. İlk ders zilinin çalınmasıyla birlikte sınıflara koşan öğrencilerin ilk ziyaretçileri de yine protokol üyeleri oldu.